Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Berlin - A város, ahol az emberek nem felejtettek el gyereknek maradni II/1.rész

A Chic egy darabja tett egy rövidebb látogatást a német fővárosba, ebből érkezik két, szubjektív kis csapongás, nem különösebben nagy mélységben. Az elős részt most olvashatjátok.

Aki járt már Berlinben mostanában, az tudja milyen, aki még nem, annyak annyit mondanék: klassz hely. Sokszor szoktak viszolyogni, mert hogy német nyelv, meg szabálykövetés, meg sok hasonló, de Berlinben járkálva az embernek nem különösebben vannak feszélyező érzései. Berlin azért is remek kis hely, mert budapestiként, teljesen otthonosan érezhetjük magunkat, a szecessziós-történelmi épületek és szocreál panel blokkok között. Csak közben bármerre járva mindenhol parkokba, erdőkbe a város közepén (!) botlunk, tengernyi gyerkőc, érdekes, színes emberek. A multikulti egyik referencia anyaga Berlin, jól megfér a török zöldséges a maláj büféssel, brazil pólóárus az elefántcsontparti break-essel. (azt persze mindenki hozzáetszi sejtelmesen hogy: "Berlin azért nem olyan, mint Németország...")

 Üres, csönddel tele.

Mint említettem, Berlin nagyon zöld. Sok a fa, sok a park – ideális a gyermeknevelésre. Ehhez mérten állandó kísérője a városnak a gyerekzsivaj. Ezt elősegíti a környezetbarát életstílus mindennapokba való természetes átültetése, és a városlakók szociális érzékenysége, a "good citizen" öntudat. Ottjártunkkor például teljes egészében le volt zárva a Brandenburgi Kaputól a Győzelmi oszlopig tartó Június 17-e utca, mely egy 2x3 sávos, hétköznap igencsak frekventált útszakasz is. Színpad és koncert, valamint mindenféle öko-bio-környezettudatos termékek-szervezetek-kiállítók mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat. Sok-sok féle-fajta kerékpárt állítottak ki, sokat ki is lehetett próbálni.

 

A közeli játszótér okozza a babakocsi dugókat..

De a kerékpározás nem pusztán valamilyen környezettudatossági fokmérő, hanem egy valóban megkedvelt és igénybe vett közlekedési forma, mely megtalálta a saját helyét a városban és az emberek szeretetében.

Nem lehet elég korán kezdeni - Bringázz a homokozóba!

A konferencia bicikli csoportos taxiként üzemel, zéró karbon emisszió, szinte már közösségi közlekedés.

Szeretnivaló műalkotás.

 

Fotók: Viki, Gréta, Gaze

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr771222684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása