"Mintha nem biciklin..."

2009.10.11. 23:38

Harcolnunk kell a biciklik ellen! A biciklik az életünkre törnek! Le kell őket bontani és újrahasznosítani, hogy nehogy összenőjenek mint a Mátrixban! - vagy valami hasonló lázítással indult a Tápszínház tagjaira álmodott, újrafelhasznált anyagokból készült bemutató és ruhademonstráció tegnap este a Néprajzi Múzeum grandiózus földszinti márvány nagytermében. A Recikli- bicikli. A művészeti iskolák diákjai által tervezett ruhák láttán csak elakadt a hangunk, köpni-nyőgni alig bírtunk, mind a bicikli újrafelhasználás pártájára álltunk. Meg vagyunk győzve. A bicikliket újra kell hasznosítani. Le kell bontani. A biciklistákat el kell tüntetni, de legalábbis álcázni kell. Úgy kell kinézniük, "mintha nem is biciklin lennének. Pedig nem!"

Kreatív kategória,

Itt a cél a formák és az anyagfelhasználás kísérletezése volt, over hordhatóság. Természetesen nem ezekben megyünk holnap a melóba, de a következő CM-en egyenruhát gyártunk belőlük.

Első helyezett: Cséfalvy Fanni és Kránitz Orsolya

Több száz küllő felhasználásával készül, ókori uralkodói díszeket és harci viseleteket idéző forma kísérlet. A küllőkből készült hullámformákon gyönyörű fényjátékot játszott a fény.

Második helyezett: Herold Henrietta (a műsorvezető úrfi)

Használt belső gumikat használtak fel dolgos kezek ehhez az anyag-struktúra tanulmányhoz, ahol a gumikat szőtték, hurkolták, néhol már-már rojtolást idéző hatást hozva létre.

Harmadik hely: Énekes Annamária/Uhlár Kamilla/Oravecz Anna

Többféle alkatrészből készült kiegészítőkkel vittek végig játékos forma-kísérleteket. Kedvencünk a Dióssi Gáboron látható Mad-max utánérzés, szelep-tüske csíkkal a gerincen, enyhén feminim beütésű lánctányérretiküllel.

 

A Cyclechic.hu kategória győztesei:

1. hely: Tóvaj Rozália

Praktikus viselet, melynél magában a felsőben hordhatjuk az eső esetén bármikor előkapható vízhatlan nadrágot.

2. hely: Balázs Viola és Gál Katalin

Kiforrott minta- és logó rendszerrel érkező, Rubik-kockára hajazó, fényvisszaverő motívummal tarkított sportos szett, ezüst színű anorákkal, mely stólává is alakítható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. hely: Szabó Réka és Oláh-Gál Boróka színházi szettje

A "Zsakett" kódnév alatt futó pályamű, cuki térdvédőkkel - a honi formavilágtól eltérő látásmódot tükröz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen kívül különdijat kapott Iványi Jozefa, vagy ahogy mindenki ismeri: Cangira, remek biciklis táskáiért, melyeket újrahasznosított ponyvákból és molinókból készít, tökéletes ergonómiával a biciklisek igényeire hangolva.

Fotók: Kimura

Ha pedig ez nem elég, kedves antibicikli harcosok, hát élvezkedjetek velünk az összes képben, képgaléria az összes ruháról a tovább után!

A bejegyzés trackback címe:

http://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr481443804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jó dolgok találkoznak 2009.10.13. 15:25:57

Abból mindig valami jó szokott kisülni, ha a különböző kedvencek találkoznak. A TÁP Színház munkásságával a Süss Fel Nap nevű helyen találkoztam először, és a "Lujza és Jenő"-jeleneteivel, Paizs "Bicajjal jársz, buzi-e vagy?" Miklós...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.