Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

2010 legjobb magyar bringás pillanatai

2010 legemlékezetesebb képei, cyclechic-szubjektíven. Igen, ennek van itt a szezonja. 2010 volt a magyar városi, közlekedős bringázás áttörésének igazi éve, amikor már tényleg mindenki bringára ült. Az öltönyös üzletembertől a bölcsészlányon és kiskosztümös hölgyeken át a dandy-kig nem volt olyan ember, akit ne lttunk volna az utcákat szelni. Egyszerűen, saját stílusukban, ahogy a városi bringások nyomják.

A januári BKV sztrájk akár virtuális kitüntetést is kaphatna a "Bringázás terjedésének elősegítése" kategóriában. A beblokkolt városban addig elképzelhetetlen feladatot tengernyien teljesítették: kerékpárral közlekedtek, télen, hideg időben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az öltözködési stílusok 2010-ben két kerékre váltottak, téltől télig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A sztrájk lendülete cseppet sem apadt, akik akkor elhitték, hogy lehet kerékpárral közlekedni, már nem tették le tavaszig a gépet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Csak forgattuk a fejünket, hogy milyen szettekben vágnak neki a városlakók a bicajos közlekedésnek. Érezhetően valami visszavonhatatlanul megváltozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán egy kellemes kora-tavaszi idővel bélelt napon megláttuk korunk rocksztárját: az öltönyös biciklist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az áprilisi Critical Mass bringás tavaszünnep áttörte a gátakat, a bringás áradat végképp elszabadult. Bicikliemelő ember indította a menetet a Lánchíd tetejéről, majd hétfőn mindent elleptek a városi bringások. (fotó: Index.hu - Bakró Nagy Ferenc)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A CM után a West-Balkán előtt csüngtek a bringák, mert kezdetét vette a cyclechic party bringás divatbemutatóval, performanszokkal, kiállításokkal és igazi veretős partival.


A pesti Gödör környéke idén is kultikus pontja volt a városi bringázásnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cyclechic szemlélet, vagyis a városi bringázás természetességének 100%-os manifesztumával való találkozás újabb bizonyítékul szolgált, hogy Budapesten a bringázás immáron visszafordíthatatlan folyamattá vált.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budapesten rendezték a futár európa-bajnokságot, ahol kb az év legjobb fesztivál-élményével gazdagodtunk az egykori Csepel Művek területén

 

 

 

Munkásságunk bekerült a StreetFilms cyclechic vonalat képviselő blogokat bemutató worldwide kisfilmjébe. A CMfelirat csapatnak köszönhetően ezúttal magyar felirattal is.

Továbbra is imádunk tőletek is képeket kapni, ahogy itt pl Kimura küldött egy sokkarátos arany szettet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bármerre is vetődjön a chic, mindig figyeli a bicajozást és igyekszik beszámolni a látottakról. Ebben nagy segítségünkre vagytok Ti is amikor útibeszámolókkal látjátok el a blogot. New Yorktól Tokión át, Berlinig, Barcelonáig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kincsek továbbra is teremnek Budapesten, minden stílusban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiemelt figyelemmel követtük a Margit-híd körüli átalakulásokat, melyek olykor már-már a lottósorsolás kiszámíthatóságával alakultak - és alakulnak még a mai napig is. Sanszosan a végleges állapotot csak akkor lehet majd megállapítani amikor már átgurultunk az összes centijén. Egyre viszont tökéletes volt a járdára terelés egy és negyed éve: a kulturált egymásmellett élés radikális tanulására késztette a budapestieket, ülve vagy tekerve, az midnegy. Volt akinek ment, volt akinek nem, járműtől és gyaloglástól függetlenül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bringázáshoz fűződő romantikus lelkesedésünket semmi sem gátolhatja:) Ha épp nem esett, ilyen irtó fülledt hangulatú naplementéket kellett átélnünk. huhh...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fesztiválok látogatói között is ugrásszerűen nőtt a bringahasználók száma. Erről tanuskodik az MK által üzemeltetett bringatárolók egyre nagyobb kihasználtsága. Mindez függetlenül attól, hogy a VOLT-on, a Balaton Sound-on, a Bánkitón vagy a SZIN-en voltunk. Summertime-parti-bringa ömlesztés a fesztivál címke alatt.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Mindezt a sok mesét már számokkal is alá lehet támasztani, hála az MK és a Ti közadakozásotokból létesült Bringaszámlálónak is a kiskörúton, ahol pár hónappal később már el is haladt a 100.000-ik bringás! Nem máskor, mint egy esős, őszi estén.

 

A bringázás hősei továbbra is a városban vannak. Beöltözős, alleycat-es Urban Superheroes parti a forró városi flaszteren nyáron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyár utolsó napjait Szegeden, a magyar vidék legígéretesebb, bringázásra legalkalmasabb városában találtuk magunkat a SZIN feszt jóvoltából. Bár kicsit esős volt már és hűvös, és a suli sem indult be, ami ott van azt csak fejleszteni lehet.

Őszbe és dolgos hétköznapokba fordult az év kereke (oh), mikor a szeptemberi autómentes nap alkalmából hétvégén (sic!) lezárt Andrássy úton pedig elsétált mellettünk amiért tulajdonképpen ezt az egész blogot csináljuk :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meg akiért is csináljuk, a nemzetközi hírnevet hozó fotómodelljeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ősz legnagyobb eseménye volt az egyetlen főpolgármesteri vita, melyet a Critical Mass hozott össze az autómentes napi felvonulás után a Gödörben. Persze a legnagyobb pártok jelöltjei csak helyettesüket küldték, de nagyon tanulságos, érdekes és izgalmas muri volt ez, melyet megelőzte a mozgalom érettségét (és a rendőrség éretlenségét) bizonyító lezárt utakon való kulturált tömegdemonstráció. A vita teljes videója megnézhető itt, a vágott kicsit lejjebb. fotó: Kálló Péter


szólj hozzá: "Számon kérjük az ígéreteket!"

Az őszi szezonra összeállítottunk két bringás divatbemutatót. Bemutatóinkat több helyen is megtekinthette a nagyérdemű, a róla készült videó pedig körbejárta a világ cyclechic oldalait.

 

A szebbik nem mellett a férfi biciklista is kezd odafigyelni az 'outfit'-jére amikor nyeregbe száll. Na meg matricáinkkal elkezdtünk megjelenni a bringáitokon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemrég összeállítottuk az ultimate TOP20 bringás videóklip toplistát. Persze semmi se tökéletes, így a 20-ból 21-lett, megszavaztatva az általatok a toplista élesítése után beküldött videókat. A number one Mark Ronson és a Bike Song lett: 

 

A bringán megjelenő stílusos pasikról volt már szó, ugye? Akkor egy utolsó, vöröses-barnás színű kép az őszből, mert nyakunkba kaptunk egy (eddig) a tavalyinál is hidegebb telet. A dandy-k persze nem alszanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az év végi fagyoskodós spottingolásokoon megkaptuk a saját, női bringás mikulásunkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az év egyik utolsó álmos, nappal is nagyon fagyos napján pedig egy Van Moof dizájnbicikli szaladt elénk. Ezzel vége is a nosztalgiaszériának. Már nagyon izgulunk mit hoz 2011, hogyan, mennyire fejlődik, növekszik tovább a magyar bringás társadalom. Az alapok már 2-3-4-5 éve megvannak, 2010 szerintünk az áttörés éve volt, jövőre már megállíthatatlan lesz a bringaár. A jövő egy bringás város, mondjuk ki:)

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr92547333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása