Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Berliner Fahrrad Schau 2012

Míg Magyarországon a Bringaexpon lehetett mindenféle bicikliket tapickolni, addig Berlinben ugyanezt a Berliner Fahrrad Schau nevezetű kétnapos rendezvényen. Különösen nem csak azért találó így egymás mellett említeni a két rendezvényt, mert mindkettő B betűvel kezdődő városban volt, hanem mert nagyjából pont ugyanolyanok is voltak :)

A Station nevezetű egykori vonatállomás adott helyet a rendezvénynek ahol teljesen kulturált standokon lehetett megtekinteni a kiállított bicajokat, táskákat, gumibelsőpénztárcákat, miegymást. A kinti nagycsarnokban pedig a próbakörök, hullámpályák és minivelodrom versenyek mentek.

Talán csak abban különbözött a két rendezvény, hogy míg Mo-n többnyire valamilyen "készterméket" forgalmazók jelennek meg, itt számos kisebb bringaépítő műhely (is) képviseltette magát, nem is extremitásokkal hanem csak hogy volt egyfajta gondolatuk, stílusuk ami szerint a bringákat építgették, válogatták és ezt mutatták be a közönségnek. Előre-hajrá feltörekvő kis bringaboltok!

Akkor legyen a képözön (özön, mert ömlesztve jönnek a galériák, nem standonként válogatva)

Ilyen volt minivelodrom:

és ugyanez akció közben:


 

A legmenőbb biciklikiegészítők toplistás darabja: újságtartó

Mindenféle kiegészítők:
Nyeregcsőbe épített hátsó villogó (59 euróért talán egy kicsit.. izé..), hőszigetelt csomagtartó táska a nyári piknikhez, a "tweed-kockás pellerin" ezt valamiért csomó helyen mutogatták, Knog U-lakatok designereknek (súlya alapján vót benne anyag..) meg kötöttpulcsi hatású windbloc felső, space invaders mintával.

 

Folding felhozatal

 

Az általam önkényesen city-nek elnevezett darabok:
A 'Paripa' márkajelzésű bringa gyártója egy évtizedig élt Fonyódon és Budapesten (ha jól értettem), Vanmoof ikonikus darabja közelről, és a több helyen felbukkanó szíjhajtás a hétköznapi modelleken.

 

A még önkényesebben classic-nak nevezett csomag:
A szoknyavédő, mint szuper design-elem egy Viva kerékpáron (metálbordó ez a szín egyébként?)

Creme bringák (ki tudja megmondani honnan származnak ezek a bicajok?):

Plüss nyergek látványosak voltak (tartósak meg nem valószínűleg), ebben a kategóriában mintha kötelező alaptartozék lenne a Brooks nyereg, de mindenesetre jól néz ki, a Brooks standja egyébként is inkább nézett ki úriszabóságnak a maga bőrkanapéjával, mint valami bringastandnak. A Gazelle pedig lehengerlő volt, sajnos nagyon az út szélén voltak a bicajok, így nem lehetett hosszú percekig nézgetni őket közelről mert az áramlás elsodort.

 

Következzenek a fixik (nem minden fixi ami itt szerepel, de csak nem zavar be az összhatásba)
Ezen a standon aztán megvolt az életérzés a kanapén heverő arcokkal.

Volt itt mindenféle cucc, Lopakodóra hajazó makett-bicaj(legalábbis annak tűnt), színaranynak látszó fixi, 8BAR darabok, miegymás.

 

És a végére az eddigiekhez be nem sorolható és a meg nem magyarázható darabok: Határozott gumik a Közraktár utcához ajánlva.

Itt ugye minden volt, hatalmas vázkeretes cargotól az ültetett gyerekszállítón át (ahol a bácsi nagyon csúnyán nem engedte meg, hogy bármit is kipróbáljunk a biciklijével), arányosan kicsinyített bicajok arányosan alacsonyabbaknak, meg bambusz meg sok egyéb érdekesség.

(Mivel a poszt szerzője nem bringafetisiszta, ezért lehet, hogy ti is hozzá tudtok adni érdekes infókat az egyes részekhez. Úgyhogy hajrá! Azt eláruljuk, hogy a fent nevezett Creme bicajt Lengyelországban gyártják.)

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr844298438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása