Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Csomagtartóra pattintható táskák tesztje - Vaude Newport L és Brea M

Az utóbbi egy hónapban kipróbálhattam a Vaude két városi csomagtartó táskáját, most pedig elmondom, hogy milyen volt. Ha nem érdekel a szöveg, görgess legalulra, hogy megtudd hogy nyerhetsz egyet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Régi vágyam volt, hogy futárzsákok, hátizsákok és mindenféle válltáskák helyett olyan táskát találjak, amit könnyen fel lehet tenni a csomagtartóra és ugyanilyen könnyen le is vehető, hogy parkolás után magammal vigyem. Nos a Vaude két, alapvetően hasonló, de eltérő méretű táskája ilyen.

Nem szeretem az utcán hagyni a táskát a bicajon, de minden eddig ismert tatyónak túl körülményes és koszolós volt a fel és levétele. Ezért vagy rajta kellett hagynom, vagy nem is használtam túl sokat. A két Vaude táska, aminek kicsi, kormányra szerelhető változata is van, azonban könnyen használható és abszolút illik a nem technikai városi öltözethez. És mi a Cycle Chic-nél pont azt mondjuk, hogy a városi biciklizéshez a legjobb ruha az, amit amúgy is felvennél. Nos itt két elrejthető csaton és a diszkrét fényvisszaverő csíkokon kívül más nem emlékeztet a bicajosságra, ha már épp a kezedben vagy a válladon viszed.

A két táska nagyjából hasonló, bár méretük és szabásuk némileg eltérő. Legfőbb jellemzőjük a klickfix-re hasonlító QMR rögzítőrendszer, ami állítható szélességű és egy laza mozdulattal a csomagtartóra helyezi a táskát. Az állíthatóság előnye, hogy bizonyos vázgeometriáknál sem akad a nagylábúak (mint én) sarka a táskába, ami nagyon zavaró tud lenni. A levétel a két csatot összekötő fogó meghúzásával szintén egy másodperc. Egy cipzárral felhúzható résznek köszönhetően egyből elfedhető a rendszer, hogy a fényvisszaverőn kívül semmi ne utaljon arra, hogy biciklivel jöttünk. Egy bizonyos súlyon túl azért tud nyomni a két csat. Ha alaposan megpakolnánk a Newport táskát, akkor azért érezhető, hogy elsősorban biciklizésre van és a séta funkció csak másodlagos. Kisebb cucc esetén viszont nem nyomnak a rögzítőcsatok.

Fel és levétel három fázisban:

 

 

 

 

 

 

Egyoldalas csomagtartó táskáknál felvetődik, hogy mennyire borítja fel a bringa egyensúlyát. Számomra tekerés közben ez nem volt érzékelhető, viszont tolva vagy letámasztva már könnyen borul a bicikli, ezért érdemes jobban tartani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Newport L táska űrtartalma 22 liter, aminek szivaccsal párnázott (sajnos alul ez valamiért hiányzik) tépőzáras laptop rekeszébe még az én óriási méretű 17 colos gépem is belefér. Ezen kívül könyvek, dokumentumok, ruhák, vagy éppen egy kisebb bevásárlás eredményének szállítására is alkalmas. A Newport M-es verziója 11 literes, viszont alig könnyebb üresen: 1200 helyett 1000 gramm súlyú. L-es mérete 33x44x12,5 centiméter. Azért érdemes mégsem túlpakolni a tatyót, mert nekem a kézi fogó egy idő után megadta magát a varrásnál - ez az egyetlen rossz tapasztalatom a táskával. Pakolni a fő rekeszeken kívül egy hosszú, de vékony hálós és egy belső jó mély cipzáros zsebbe is lehet. A táskák narancssárga színben is elérhetőek, de szerintem a fekete sokkal elegánsabb és a legkülönbözőbb ruhákhoz is jól passzol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eggyel kisebb Brea más szabású, de a megszokott rendszert követve hasonlít a nagy testvérre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Newport táska mellé egy M-es Breát is kaptam. A tatyó lényegében a nagytesót követi, bár 31x35x12 centis mérete 14 literes űrtartalmat tesz lehetővé. A fényvisszaverős pánt, a cipzáros - csatos zárás és a rögzítőrendszer itt is ugyanaz. A tatyónak viszont a külső részére is került egy cippes zseb, amiben akasztós kulcstartó van elhelyezve. Utóbbit mondjuk nem használtam ki, de a két, külön nem zárható belső zsebet és a Macbook-ot/notebook-ot befogadó, de nem tépőzáras és kevésbé kipárnázott rekeszt igen. A kisebb méret kevesebb cuccot bír el, de nagyon praktikus táska, amibe ugyanúgy beleférnek az alap munkához, kikapcsolódáshoz való holmik. Kisebb mérete miatt aktatáskaként is jobban funkcionál és a lecsatolható pántoknak köszönhetően válltáskaként is szuperül hordható. Talán kényelmesebb is hosszabb ideig gyalogolni benne, mint a Newport L-el, mert kevésbé valószínű, hogy megpakolod, ezért a lecipzározható rögzítőcsatok sem nyomnak. A Brea egyébként még nőiesebb barna színben kapható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Egy összművészeti kiállításon és utána egy egész éjszakás Kazinczy utca környéki mulatáson volt a hátamon és abszolút kényelmes volt. (A fotót köszi Bleyer Ádámnak)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az esővédelemről

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Newport táska anyaga vízálló, de mindkét modellhez mellékelt a gyártó egy belülre felakasztott narancssárga tokot. Ebben egy rikító narancssárga úszósapkára emlékeztető gumis esővédő huzat van. A színe segít a jobb láthatóságban rossz idő esetén és védi a táskát a be vagy átázástól. Többször mentem vele esőben, ebből egy volt igazán durva felhőszakadás. A tatyót megvédte a csapadéktól, bár a kerék felőli, nem fedett oldala vizes lett, de nem ázott át. Pozitív benyomást kelt, hogy a huzaton sincs hivalkodó márkajelzés, ami kellemes érzés az olyan szendvicsember-iszonyban szenvedő egyéneknek mint én.

A védőhuzat fel és levétele legalább olyan egyszerű, mint az egész táska használata:

 

 

 

 

 

Alapvetően tehát az egy hónapos használat alatt abszolút pozitív tapasztalataim vannak a Newport és Brea típusú Vaude táskákkal. Olyan gyalog és bringán is hordható táskák, amik nem néznek ki technikainak viszont a spéci megoldásukkal nagyon jól használhatóak a mindennapos városi forgalomban. Nem kell vesződni a fel és leszereléssel és jól megpakolhatóak. Aki parázik, hogy rosszindulatú emberek lekapnák a csomagtartóról, akassza rá az üléscsőre a vállpántot és ez a gond is le van tudva.

Az árak

A Brea M táska 24000 forintba kerül. Az itt tesztelt L-es Newport 27000, ennek S-es és M-es verziója 21000 és 24000 forint.

A forgalmazó felajánlott egy hasonló elven működő, hasonló kialakítású, de kicsit más szabású, több zsebbel rendelkező és eltérő színű Vaude Augsburg táskát. Ez még inkább casual, az értéke pedig S-M-L méretek szerint 27, 30 és 33000 ft. Mi a legnagyobbat, az L-est sorsoljuk ki.

Hogyan nyerhetsz?

Figyeld a Cycle Chic facebook oldalát május 30-án szerda 13 óra után. El fogjuk rejteni a városban a képen látható barna Vaude Augsburg tatyót és 13 óra után a facebook oldalon fogjuk közzétenni, hogy hol találhatod meg. Aki elsőnek odaér, azé a táska, rendben? Nyugi, nem lesz szívatós a feladat:)

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr264544760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása