Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Autózni veszélyesebb, mint a biciklizni

Elgondolkodtál már azon, miért nem mondják neked, hogy hordj sisakot autózás közben, vagy a fürdőszobában? Pedig az autózás és a fürdés is veszélyes üzem, a hírekben szinte egyebet se hallunk.

Szemünkre vetik néha, hogy miért nem propagálunk a blogon mindenféle hadi felszereléseket és technikai zubbonyokat, amikor a világ egyik legegyszerűbb tevékenységével, a biciklizéssel foglalkozunk. Hát azért, mert helyén kezeljük a dolgokat.

Ez a két diagram azt mutatja, hogy a biciklizés nem a világ legveszélyesebb tevékenysége, ezért fölösleges rémisztgetni ellene.

head_injury_helmet.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Fejsérülések okai - a sisakpropaganda elveszi a kedvet a bringázástól. Németországban a fejsérülések 1%-a ered biciklizésből, Ausztráliában pedig a kötelező sisakviselés bevezetése után 27%-al csökkent a bringások száma.

A Cycle Chic arról szól, hogy megmutatjuk milyen egyszerű és stílusos dolog bringázni. Szeretnénk, ha többen választanák ezt a fenntartható és egyben szórakoztató és egészséges közlekedési módot. A félelemkampányok pénzt hoznak a gyártók zsebébe, viszont elijesztik az embereket a bringázástól és ezzel a városokat sem teszik élhetővé.

Ahol viszont sokan tekernek, ott biztonságosabb a közlekedés, hiszen a kerékpár látványa mindennapos, az adott esetben épp más közlekedési eszközt választó emberek ismerik a másik szempontjait és viselkedését egy adott helyzetben. Nem véletlenül lehet olyan kevés sisakot látni Hollandiában. Ez látszik Budapest utóbbi 6 évének fejlődésén is: mióta többen tekernek, biztonságosabb biciklizni, hiszen a látvány megszokott, a bringázás elfogadott és aki éppen autóban ül tudja, hogy akár ő is lehetne két keréken. Vagy fordítva. Ezt pedig remélhetőleg az infrastruktúra is jobban elősegíti a jövőben és nem költünk újabb fölösleges milliárdokat városi autóközlekedésre, ami nem csak dugókat és szmogot, hanem életveszélyt okoz és ebből következőleg fenntarthatatlan.

Safety-in-Numbers.jpg

Persze mindenki abban teker, amiben akar, de hagyjuk a félelemipar tobzódását az igazán veszélyes közlekedési módokra!

Motoring Helmet face.jpg

Képek innen, innen és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr944716110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása