Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

A bringád a megjelenésed része - interjú a Brick Lane Bikes alapítójával, Feya Buchwald-dal

Vasárnap éjfélig nevezhettek az InStyle-lal közösen szervezett Bringával a vörös szőnyegen divatbemutatónkra, amin a londoni Brick Lane Bikes egyedileg a H&M számára épített félmillió forintos zöld-fehér fixi bringája a főnyeremény. Töltsd fel a legcsinosabb bringás fotódat, és vonulj fel a kifutón! Április 20-án az utolsó Critical Mass-t követően 19:30-kor az Erzsébet téri Akvárium Klubnál rendezett divatbemutatón a zsűri szavazati alapján tiéd lehet a bicikli!

Szóval ne késsétek le a határidőt, de addig is hoztunk nektek egy interjút Feya Buchwald-dal, a 2006-ban indult Brick Lane Bikes alapítójával. Ismerd meg a leendő bringád készítőit!

Cyclechic.hu: Kik vannak a Brick Lane Bikes mögött, hogyan építették fel a márkát?

Feya Buchwald: Mindig is szerettem bringázni, majd amikor Londonba költöztem találkoztam a partneremmel Jan-nal és szerelembe estem. Ő bringás futár volt akkoriban, nagyon sokat tekertünk, lógtunk együtt a barátainkkal. Jan teljesen bele volt esve a fixikbe és hamar én is rákaptam az ízére. Egy közösség tagjaivá váltunk és a bringázás a szívünkhöz nőtt.

feyabuchwald_greenpebbles.jpg
Feya Buchwald és Petter Klusell a H&M designere
fotó: greenpebblesblog

Jan mindig egy saját bringaboltról álmodozott, de ez nem valósult meg, amíg nem találkoztunk. A Brick Lane idális helyszín volt (ez a kelet-londoni trendi-hipszterzóna közepe - a szerk.), hiszen mindig itt találkoztunk, kerestünk bringaalkatrészeket és a környék a helyi fixis szcéna központjává vált. A Brick Lane Bikes hamar nagyra nőtt és megtelt a maga energiájával. Nem terveztük, hogy bringamárkává váljunk, egyszerűen mindig jó helyen voltunk a jó időben. Tudjuk mi folyik az utcán, hiszen a bolt egyben az irodánk is. A kollégáink egyben a barátaink és szintén fixi fanatikusok. Mindenki szenvedéllyel dolgozik a boltban, a kollégáink minden egyes bringát úgy építenek, hogy az a legjobb legyen, amit valaha csináltak.

Mi a "BLB-féle megközelítés" a bringázáshoz?

Hiszünk abban, hogy a bringa a legjobb közlekedési eszköz, egyfajta meghosszabbítása a testednek. Nem csak egy tárgy, hanem egy darabja annak, aki vagy, az öndefiníciód része. A bicikli egy városban a szabadságot jelenti! Hogy azt csináld amit akarsz, oda menj ahova akarsz és akkor, amikor akarod!

Mi a menő a városi bringázásban?

A fixhajtású bicikli egyszerű. Olyan bringa, aminek nincs váltója, sokszor féke sincs. Ez egy teljesen eltérő bringázási stílust biztosít más biciklikhez képest. Folyamatosan mozgásban vagy, mintha futnál és ezért úgy érzed, hogy a bicikli a tested része. Teljes kontrollt gyakorolsz fölötte és az egész élmény sokkal élénkítőbb. Mivel nincs váltó, a karbantartás is egyszerűbb és az egész bicikli sokkal elegánsabb és könnyebb.

A BLB csak magas minőségű bringákkal és alkatrészekkel dolgozik. Ki a célközönségetek?

Az ideális bringás számunkra az, aki szenvedéllyel teker. Annyiféle típus van, akiből elkötelezett fixis lesz. Ott vannak a futárok, akiknek ez a munkájuk, meg azok akik dolgozni járnak fixivel. Sokan vannak, akik a hátizsákjukban cipelt laptoppal dolgoznak és állandóan meeting-ről meeting-re bringáznak. Aztán ott vannak, akik csak a szabadidejükben fixiznek. Ők mindannyian a mi ideális bringásaink közé tartoznak.

Brick-Lane-Bikes.-004.jpgA BLB üzlete.
fotó: Linda Nylind, The Guardian

Mesélj a londoni bringás szcénáról! Ahogy én láttam egyre többen tekernek mindennapos ruhában, de nagyon sokan vannak a technikai cuccokba öltözött, hosszútávokat megtévő bringások. Mi a helyzet a hipster-ebb, fixis vonallal?

A fixis szcénában az a legjobb, hogy nem egy ipar, hanem maguk a bringások alakítják. Egyre nagyobb világszintű közösség van kialakulóban, akik az utca mellett az interneten is tartják a kapcsolatot, alakítják, fejlesztik a dolgok menetét. Ezért tűnik az egész dolog továbbra is egy underground mozgalomnak, annak ellenére, hogy évek óta jelen van. Nem csak a bringásoknak, a kereskedőknek is érdeke, hogy ez így menjen tovább.

Hol találkozik a bringa és a divat? Trendi lett a biciklizés, vagy a trendkövetők rájöttek, hogy bringázni jó?

Ez mind igaz! Az ezredforduló óta óriási változást néztünk végig, a bicikli sokkal inkább része lett az emberek életmódjának. A vásárlóink ma sokkal többet törődnek a bringájuk színével és stílusával, mint korábban. Ez egyfajta reflexió arra, hogyan képzeled el az életedet, vagy hogy látod saját magadat a városban. Egy vintage bringa illik hozzád nagy virágos kosárral? Egy gyors, csillogó és modern bicikli totál feketében? Egy egyedileg épített, minden alkatrészében más színű bicikli? A bringaválasztás egyenlő a saját megjelenésed megválasztásával, ennél divatosabb döntés nincs! Ebből következően egyértelmű, hogy sokan ezt együtt összekötik öltözködésükkel. A bicikli nem csak egy eszköz, hanem a lehető legjobb kiegészítő! Veled van, amikor találkozol a barátaiddal, ha dolgozni mész, ha beugrasz egy kávézóba, ha vásárolsz, a mindennapjaid része.

Hogyan kerültetek kapcsolatba a H&M-mel?

A megkeresés abszolút meglepetésként ért, egyszer csak felhívtak, hogy együttműködnénk-e velük egy kollekció erejéig. Korábban sosem adtuk a nevünket ruházathoz, de egyből tiszta volt, hogy valami olyan autentikus dolgot akarnak csinálni, amit egy igazi bringás viselne. A bringázásnak mindig is megvolt a stílusa és ez sokszor abból fakad, ahogy egy ruhadarab illeszkedik a bringázáshoz. Nagyszerű, hogy a H&M ötvözte a funkcionalitást a megjelenéssel és alkotott egy kollekciót a mindennapos bringázáshoz.


Tudj meg többet a H&M és a Brick Lane Bikes közös kollekciójáról itt.

Nevezz be a BLB egyedi bringájáért folyó Bringával a vörös szőnyegen versenybe!

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot és kövess minket a facebook-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr415215949

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.11. 20:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása