Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Papírküllők és faládák

éhány hónappal ezelőtt láttam egy képet egy bringáról. Ez még nem is lenne nagy újdonság, hiszen ezzel foglalkozunk. Akkor viszont kivételesen nem a bringán akadt meg a szemem, hanem az elejére rögzített fa ládikón.

A nyár és ősz folyamán végeztem egy kis kutatást a magyar bringás kiegészítők piacán, kifejezetten magyar tervezőket és leginkább fából készült termékeket kutatva, azonban nem jártam túl sok sikerrel. Így érthető módon igyekeztem kideríteni, vajon melyik országból származhat a már említett láda, kik gyártják, lehet-e egyáltalán kapni. Nem kis meglepetésemre egy magyar csapatra bukkantam.

A nevük Paperspokes vagyis Papírküllők. A név mögött egy három fős, kizárólag lányokból álló csapat rejlik. Mindannyian mással foglalkoznak, azonban közös bennük a bringázás és a dizájn szeretete. Az alábbi interjúban megismerhetitek őket, a ládákat – merthogy kétféle is létezik – és a jövőbeli terveiket.

A Paperspokes csapat: Ági, Zsófi és Viri

 

Hungarian Cycle Chic: Hogyan jött az ötlet, hogy faládákat fogtok tervezni bringásoknak?

Paperspokes: Mindannyian stílusos, ugyanakkor funkcionális és többféleképp használható ládát kerestünk a bringáinkhoz, azonban ilyet egyáltalán nem találtunk. Ekkor, nagyjából 2 évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennünk, hogy valószínűleg nem csak mi küzdünk ugyanezzel a problémával és mi lenne, ha olyan ládát terveznénk, ami kielégítené az igényeinket.

HC: Valószínűleg nem véletlen, hogy nem találtatok olyan ládát, amilyet elképzeltetek. Mikor keresgéltem, szinte csak a szokványos vesszőből font, kormányra akasztható megoldással találkoztam. Gyártás és alapanyag nehézségek állhatnak emögött?

PS: Valószínűleg igen, mi is felkerestünk több kivitelezőt és szakembert, de a legtöbb helyen vagy azt mondták kapásból, hogy lehetetlen megcsinálni az elképzeléseinket vagy az első tesztdaraboknál derült ki, hogy hasad a fa, csúnyák az illesztések vagy egyszerűen nem olyan lett, mint amit elképzeltünk.

HC: Miért jó ládával bringázni és kinek milyet ajánlanátok?

PS: Bár közülünk ketten is szeretünk hátizsákkal közlekedni, úgy éreztük hogy kell egy megoldás a biciklistáskákat egyenrangú/felváltó, de ugyanolyan biztonságos szállítási módra. Mindegy, hogy valaki munkahelyre, edzésre vagy találkozóra igyekszik vagy csak egy lakatot dobna be a ládájába, fontos volt számunkra, hogy ezt szabadon megtehesse egy egyedi szép design darabbal. Két láda valósult meg terveinkből, úgy hisszük, mindenki ki tudja választani majd közülük a szokásainak megfelelőt.

HC: Mit kell tudni a ládákról? Miért különlegesek és mi a különbség köztük?

PS: Saját tapasztalatainkból és igényeinkből kiindulva alkottuk meg a ládák technikáját. Mindegyik hasonló elven működik, szerettük volna biztonságosan rögzíteni a velünk utazó tárgyakat. Ehhez egyedileg gyártott gumiköteleket alkalmazunk, segítségükkel kívülre és belülre is rögzíthetünk, így a belső méret sem szab határt. Ezelőtt ilyen megoldással még nem találkoztunk. A két láda közti különbséget alapvetően a méretek és a kötél rögzítési módja különbözteti meg. A Spotty ládánkban bárhogyan variálható a kötél, míg ZigZag esetében fixen befűzött… Mindegyik ládát előre és hátra is rögzítheted.

HC: Mik voltak a tapasztalataitok, amik alapján kialakítottátok a termékeket?

PS: Hosszas tesztelés után figyeltük meg az apró részleteket, ami alapján a kialakult mára a végleges formájuk. Még apró csiszolások vannak folyamatban (véglegesítjük az anyagokat), de nagyon várjuk a tavaszt.

HC: Tehát az első tökéletesített prototípusok 1 év finomítgatás után elkészültek, azonban még nem kaphatóak sehol. Hogyan szeretnétek beindítani a gyártást?

PS: Fontos mérföldkőhöz érkeztünk, ugyanis február 11-én elindult az Indiegogo kampányunk. Itt meg lehet ismerni a ládákat, és elő is lehet rendelni őket kedvezményes áron. Bízunk benne, hogy nagy lesz az érdeklődés a termékek iránt és elérjük vagy akár túl is szárnyaljuk a kitűzött célt. A kampány 4 hétig tart, ezalatt megteszünk mindent, hogy Európa minél több országában tudomást szerezzenek rólunk és minél több előrendelés érkezzen be. A kampány lezárulta után megyünk a berlini Fahrradschau bringás kiállításra, ami nagyon jó megjelenés a szakmában, reméljük, hogy a kinti viszonteladók is felfigyelnek a ládákra és tőlük is érkeznek megrendelések, így biztosan nem fogunk unatkozni a következő néhány hónapban.

Hajrá lányok! Drukkolunk, hogy sikerüljön a kampány és minél több láda készülhessen, amikre aztán elismerően lehet kacsintani Budapest vagy bármely nagyváros útjain.

Itt találjátok meg őket:

Paperspokes - Indiegogo
Paperspokes - web
Paperspokes - facebook
Paperspokes - Instagram

 

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr518382434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása