Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

100% divattal a bringás 1%-okért

Hencz Péter fotós és Adamik Luca modell közreműködésével készült editorial a civil szervezetek működésének fenntarthatóságát biztosító adó 1%-ok felajánlására hívja fel a figyelmet. A hat különböző szervezetet ajánló divatanyagban a Virág Zsófi által kitalált koncepció és styling részét képezte a kiválasztott szervezetek 1-1 adományért beszerezhető ruhadarabja. 

kepkivagas.JPG

Az anyag egyik szereplője a Magyar Kerékpárosklub. Mi is a bringás fejlődésért végzett munka támogatását ajánljuk a figyelmetekbe, május 22-ig nem vagytok elkésve! 

Az vedd_magadra kampány szavait idézzük, miért:

A mára már több mint kétezer taggal bíró Kerékpárosklub 16 éve dolgozik azon, hogy Magyarország biciklibarát, ezáltal a közlekedés gyorsabb, a levegő jobb, az utcák pedig biztonságosabbak legyenek. Folyamatosan együttműködnek országos és helyi döntéshozókkal, hogy ne történjenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül, hogy a KRESZ aktuális és minden igényt kielégítő legyen és egy kerékpározást segítő jogszabályi környezet jöjjön létre. A láthatatlannak aligha mondható szervezet évente egyszer több tízezer biciklist hív az utcára az I bike Budapest keretében, hogy a belváros forgalomcsillapításáért, a rakpartok és a hidak bringázhatóbbá tételéért és a zöld területek megóvásáért demonstráljanak. A budapesti közbringarendszer (BuBi) is részben nekik köszönhető, csakúgy, mint az idén startoló Bringázz a munkába! kampány, de más nagyvárosokban is szervezkednek, például Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden. 

Itt találsz minden részletet a Kerékpárosklubnak adható 1%-rólAdószám: 18245402-2-41.

A divatanyagban felhasznált ruhák jelen esetben egy TOMCSANYI/THE GARDEN STUDIO ing, VAGABOND övtáska, PERCEPTUAL THINKERS/THE GARDEN STUDIO nadrág és a Kerékpárosklub 4000 Ft-os támogatásáért kapható limitált szériás I bike Budapest Cinelli sapka.

veddmagadra_mk1sza_ibbp.jpg

Miért fontos ez az egész?

A készítők így fogalmaznak:

Az 1%-ok sorsa most dől el.

Az egyéni vállalkozói tevékenységet nem végző magánszemélyeknek ugyanis május 22-ig kell benyújtaniuk a személyi jövedelemadó-bevallásukat, és ugyanez a határidő vonatkozik az szja 1+1%-ának felajánlására is, amit hajlamosak vagyunk elfelejteni.

A 1+1% felajánlása nem kötelező, és az adózok kb. 50%-a korábban sem élt vele, emiatt pedig jelentős támogatástól estek el a nonprofit szervezetek. Amióta a NAV automatikusan elkészíti az adóbevallást helyettünk, a folyamat kényelmesebb, a civil szervezetek helyzete viszont még rosszabb lett: míg 2016-ban 8,5, 2017-ben már csak 7,5 milliárd forint volt az 1%-os felajánlások összértéke.

De van tovább.

Azok számára, akik már nyilatkoztak, vagy más formában is támogatnának egy vagy több szervezetet, erre számos lehetőség adott.

Akik tehetik, nagyobb összeget, vagy rendszeres támogatást is folyósíthatnak a részükre, és sokszor még azt is feltüntethetik az utalásnál, hogy pontosan mire szeretnék, hogy felhasználják az adományt. Van olyan szervezet is, amelyhez tagként lehet csatlakozni, a tagdíjért cserébe pedig extra kedvezmények vagy szolgáltatások vehetők igénybe. 

Sokuk pedig olyan egyedi tárgyakat árul a webshopjában vagy együttműködő üzletben, mint amilyenek ezeken a képeken is feltűnnek. Az ilyen támogatói termékek megvásárlása több szempontból is jó döntés. Egyrészt nagyon menő, abszolút hordható darabokról van szó, de ami még fontosabb, hogy ebben az esetben nemcsak egyszeri összeggel járul hozzá a támogató a szervezet munkájához, hanem azzal, hogy viseli egy terméküket, még több emberhez eljuttatja az üzenetüket, és hiánypótló beszélgetéseket kezdeményez - egy ilyen hétköznapi témából kiindulva, mint az öltözködés.

A pénzügyi támogatáson túl is van módja, hogy csatlakozzunk egy jó ügyhöz. A legtöbb civil szervezet folyamatosan várja az önkéntesek jelentkezését, az ő jelentőségük pedig felbecsülhetetlen, hiszen minél több önkéntest foglalkoztat egy szervezet, annál biztosabb, hogy holnap is számíthatunk rájuk.

A teljes kampányt, mind a 6 szervezetet megtaláljátok a Vedd Magadra oldalán.


Tetszett a poszt?

- Nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!
- Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot! Részletek itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr4413937842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása