Idén először hirdették meg a Radical Democracy videópályázatot, melyre 4 kategóriában lehetett nevezni egész Európából. A verseny kiírói olyan videókat vártak, melyek megoldásokat keresnek a gazdasági és politikai válságra helyi vagy akár nemzetközi szinten. A Cyclechic.hu - megtörve a politizálós vonalat - két eddigi I Bike Budapest videóját küldte a versenybe. Az oka elég konkrét: biciklivel jobbá lehet tenni a városainkat.

video_thumbnail.jpg

Négy kategóriában (helyi hősök, kamu politikai videók, időkapszula, újratervezett Európa) lehetett nevezni. A hónap végén egy nemzetközi zsűri kiválaszt 10 filmet, az első öt film 2500, a második 5 film 1000 eurós díjat kap. Mi az alábbi két videónkkal az "időkapszula" kategóriát erősítjük, hátha 50 év múlva majd kíváncsian nézik a bringázást legtermészetesebb módon űző magyarok, hogy "jé, egyszer ilyen is volt".

A szervezők április 27-ig várják a közönség szavazatait, az 5 legtöbb szavazatot kapó videó bekerül a díjazottak közé. Mi nagyon szeretnénk nyerni és ehhez kérnénk a céljainkat támogató olvasóink segítségét.

A versengő videók elérhetőek innen, a szavazat leadásához csupán egy facebook-os bejelentkezésre és a VOTE gomb megnyomására van szükség, miután a videók aloldalaira jutottunk egy kattintással. Azért be is ágyazzuk őket itt alább, az egyes videók címére kattintva pedig a már említett szavazóoldalra lehet jutni. Egy ember max. 5 videóra szavazhat.

I bike Budapest 2013

 

I love Budapest - I bike Budapest

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Pécsi tavasz

2014.04.15. 15:53

Pécsre is megérkezett a tavasz. Napszemüveg, zakó, kosár és modern női bicaj - már mind a láthatáron innen vannak.

A fotót olvasónk, Koch Márton készítette. Küldj be Te is fotót, hogy kitehessük!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Sunshine

2014.04.14. 12:23

Kezdjük a hetet egy kis napsütéssel!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

d212632ebe3611e3837a12cb638b5d5b_8.jpg_640x640

Egyik barátunk két évvel ezelőtt egy margitszigeti bokorban találta ezt a riksát.

Akkor megpörgettük a facebook oldalunkon, hogy aki felismeri és igazolni tudja, hogy az övé, jelentkezzen. Senki nem jelentkezett. Most megpróbáljuk megint, ha most sem jelentkezik a tulaj, akkor használni fogjuk:)

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

 

 

 

Határozott kiállás

2014.04.03. 11:53

Néha rendesen oda kell lépni.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

"Alapvetően így járok dolgozni (kivéve a farmeres péntekeket). A belváros egyik végén lakom, a másik végén dolgozom, az autómat nem is használnám munkába járásra, mert ilyen távon nem érdemes. Megbeszélésekre, tárgyalásokra is így járok, az iratok elférnek a kosárban, amit pont ezért tettem fel rá. Amikor a kép készült épp munkából mentem sportolni, de közben még megálltam ezt-azt elintézni, például pénzt váltani a hétvégi kiránduláshoz."

Szilárd egyébként nem először került a fotógépünk célkeresztjébe. A Kerékpárosklubbal szervezett "Vásárolj Bringával!" kampányhoz is adta az arcát, amit nagyon köszönünk!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

A Városkommunikáció blog szervezésében szombaton közösségi fotókiállítás nyílt a Március 15. tér egyik fáján. Juhász Judit és Tóth Bogi szervezésében a budapesti street photo szcéna legjava mellett mi is helyet kaptunk a tavaszi lombokká varázsolt printfotó gyűjteményben.

varosom-polgarandras2.jpg

A Városom névre hallgató kiállítás lényege, hogy akárki vihet egy budapesti utcafotót és kicserélheti a neki tetsző, csipesszel fellógatott képek egyikére. A cél az, hogy egy működő közösségi fotókiállítás jöjjön létre.

varosom-polgarandras.jpg

Nagyon reméljük, hogy működni fog az ötlet és egyre több spontán közösségi fotólomb jelenik meg az utcákon!

varosom-polgarandras3.jpg

A képeket köszönjük Polgár Andrásnak!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

 

Családi napfürdőzés

2014.03.28. 11:20


Újabb tavaszi hétvége jön, újra itt az ideje biciklik lepucolásának, kipróbálásának, vagy akár a családi tekeréseknek. Ideje feleleveníteni az emlékeket és visszarázódni a forgalomba.

Aki pedig még egyáltalán nem rázódott bele, most a Kerékpárosklub szervezésében kezdő bringásoknak tartott oktató túrán vehet részt. Ehhez még saját bicaj sem kell, azokat a MOL Bubi közbiciklirendszer biztosítja. Esemény itt.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Már február elején látszott, hogy az idei év megint sokat fog hozni a virágzó magyar bringás kultúrába. Különösen imádjuk, ahogy vannak, akik a tavasz hírnökeiként magukon is viselik ennek a jeleit.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Nagy megtiszteltetés ért minket nemrég: Juhász Judit a Városkommunikáció Blog nevében felkért, hogy Budapest legjobb street fotósainak társaságában vegyünk részt legújabb projektjükben. Én első körben jeleztem Juditnak, hogy sem művésznek, sem pro fotósnak nem tartom magamat, nem tudtam nemet mondani. Így a Cyclechic is képviseli a budapesti bringás forradalmat szombaton a Március 15. téren.

Gyertek ti is és vegyetek részt a Városkommunikáció rendhagyó kezdeményezésében!

varosom-fotokiallitas.jpg

Működhet úgy a város, mint egy művészeti kiállítótér? A válasz nagybetűkkel, hogy igen. A városi életformában és a művészetekben is az emberé a főszerep, ezért gondoltunk arra, hogy ezt a két fogalmat most összekapcsoljuk. Nem kell hozzá más, mint egy köztér, egy fa, néhány csipesz és sok fénykép.

Szeretjük a városi nyüzsgét, a köztéri művészeteket, a színes házfalakat, a kávéházak teraszait, a fűben fekve olvasást, a Dunán átívelő szivárványt és a macskaköves utcákat.Te mit szeretsz a városi környezetben? Mutasd meg egy saját városi fotóddal és légy része egy közösségi kiállításnak.

A Városkommunikáció blog kortárs fotóművészek közreműködésével nyitja meg március 29-én, 16 órakor az első köztéri közösségi fotó-fa-kiállítás, ahol a "street fotó" jeles képviselőinek alkotásával virágzik ki az egyik Március 15. téren álló fa (a Belvárosi plébániatemplom mellett). Ha szeretnéd, hogy a kiállítás megmutassa Budapest igazi pulzáló életét és a valóság visszatükröződése legyen, akkor nincs más dolgod, mint hogy hozz magaddal egy saját fényképet. Amikor már ott állsz a fa előtt, válassz egy olyat, ami tetszik, cseréld ki a sajátodra és utána büszkélkedj a barátaidnak, hogy milyen klassz fotót szereztél.

Legyen Budapestnek egy saját, percről-percre mozgó közösségi köztéri fotókiállítása. 

 

Közreműködő művészek:

Balogh Zoltán [Zoltan Balogh Photography] https://www.facebook.com/zoltanbaloghphotography

Bankó Roland [Hungarian Urban Photography] https://www.facebook.com/hungarian.urban.photography

Deszkás Piknik - https://www.facebook.com/deszkas.piknik

Fonyódi Anita [Kép-tér Blog] http://kep-ter.blogspot.hu/

Glódi Balázs - http://fenyerzekeny.hu

Hlinka Zsolt [Hlinka Zsolt Photography] www.focusgallery.hu

Halász Áron [Hungarian Cycle Chic] www.cyclechic.hu

Juhász Ádám - http://www.flickr.com/photos/adam24

Kalló Péter - http://www.kallopeter.hu/

Kovács Mónika [Szellemkép Szabadiskola] https://www.facebook.com/kovacs.monika

Lachner Ádám [Adam Lachner Photography] https://www.facebook.com/pages/Adam-Lachner-Photography/402517769840449?fref=ts

Mag Veronika [Mag Veronika Photography] www.magveronika.com

Miki 357 - https://www.facebook.com/haromothet

Nagy Anita [CheckMyBudapest Blog] http://checkmybudapest.blogspot.com/

Oláh Gergely Máté [Oláh Gergely Máté Photography] www.olahgergelymate.hu

Polgár András - http://andraspolgarphotos.com/

Pénzes Kristóf - https://www.facebook.com/Chryztoph

Soós Bertalan [LEFOTÓZLAK!] https://www.facebook.com/lefotozlak

Szodorai Regina [Szellemkép Szabadiskola] http://reginaszodorai.com/

Talabér Géza [Geza Talaber Photography] talabergeza.tumblr.com

Tuszinger Károly - www.tuszingerphoto.com

Temesi Ádám [Temesi Ádám Photography] http://adamtemesi.com/


Időpont: 2014. március 29. 16.00

Facebook esemény: ITT!