A gondos szórásnak köszönhetően újra járhatóak a városi bicikliutak. Ahol még maradt hófolt, ott óvatosan, és vegyetek sapkát!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot! Részletek itt.

Ünnepi díszben

2018.01.09. 13:57

Ahogy a Nagykörút, úgy sok bringa még mindig karácsonyi díszben pompázik. Így lehet egyszerre láthatóvá válni, és feldobni mások unalmas hazaútját is.

Egyébként tudtátok, hogy egy őszi felmérés szerint a budapesti bringásoknak már 84%-a rendesen, elől és hátul is fel van szerelve lámpával? Persze nem ilyenekkel mint a képen, de egyre jobban ki vagyunk világítva.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot! Részletek itt.

Ködös január

2018.01.09. 12:52

Nincs is jobb idő egy biciklizéssel egybekötött gyerek- és kutyasétáltatáshoz. Irány a Duna-part!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot! Részletek itt.

Behajtani tilos!

2018.01.02. 19:24

Budapesten egyre több az autóktól elzárt terület, pl. a Corvin negyed. Ha ilyen helyen laksz, rendelj biciklis futárral házhoz!

Érces Tomi ilyen stílusosan látja el a munkáját a téli időszakban.

A téli bringázáshoz további tippeket itt találsz.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

A Kerékpárosklub mikulás napi bringás reggelijén több mint 200-an jöttek össze ma reggel az Erzsébet téren. Remek fotóalbum került fel a klub facebook oldalára az eseményről, ahol pogácsa, brownie, szaloncukor, tea, kávé, bringaszerviz és lámpaosztás várta a télen is munkába vagy iskolába biciklivel járókat.

A bicikli télen, gyerekkel, munkába vagy iskolába járva is a legmegbízhatóbb eszköz. Nem kell rá várni, nem áll be a dugóba, bárhol lehet parkolni. Egyre többen ülnek ilyenkor is biciklire, de ehhez kellhet egy kis inspiráció. Nézzétek meg, mások hogy csinálják, de itt olvashattok további téli biciklizésről szóló tippeket is.

Még több téli bringás képet böngészhettek az oldalunkon.

Nézzük, hogy csinálják:

Gyerekekkel is lehet télen biciklizni

A sütiket teherbiciklivel szállította Bea a Dynamobake-ből

Voltak, akik beszélgetéssel indították a napot

Voltak, akik MOL Bubival jöttek

Volt, aki egyedül jött...

... és ment tovább dolgozni.

A bringázás nem korfüggő

A Kerékpárosklub Mikulással készült

De többen készültek jelmezzel a napra

Itt debütáltak az új I Bike Budapest adománypólók és pulóverek, amiket sokan vittek magukkal.

Még mindig nem elég az inspiráció? Nézd meg a tavalyi, -3 fokban tartott téli bringás reggeli résztvevői által mondott tippeket! A filmet egy kanadai bringás fesztiválon is vetítették.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Támogasd a bringás fejlődésért dolgozó Kerékpárosklubot, és nyerj! Vasárnapig tartó tagsági akcióban 167 ajándék vár!

3 hete nem jár a 3-as metró a Lehel tér és Újpest között, amire válaszul nagyon sokan biciklire váltottak. Több olyan útvonal is van, amivel ki lehet váltani a 3-as metró lezárt szakaszát, ebből az egyik itt, a Lehel térnél halad el. 

A Lehel téren átvezető bringasáv összeköti a Duna-partot az Andrássy úttal, és Angyalföldön át Újpestre is ki lehet innen tekerni biciklisávokon és utakon. Az ideiglenes metróvégállomásnál pedig egy fedett bringatároló vár titeket, ha metróval utaznátok tovább.

Sokan használják ezt az útvonalat, például ez a két úriember is.

A Kerékpárosklub kompakt oldalt rakott össze, amin térképen, videókon böngészhetitek ezt a bringás metrópótlás lehetőségeit, sőt még tippekkel is segítenek a most kezdőknek. Nézzétek meg az oldalt, és kövessétek a Metrópótló facebook-ot is!

Ez a videó az Újpestet a Lehel térrel, és a Duna-parton át a belvárossal összekötő útvonalat mutatja be:

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Biztos neked is vannak ismerőseid a facebook-on, akik a letekert kilométereikkel elégetett kalóriáikkal, vagy a budapesti hidakon megmászott szintkülönbségekkel menőznek szinte minden nap. Talán egyszer te is telepítettél egy mérőappot, de igazából sosem értetted, miért kéne a bringázás örömei helyett élő laboratóriumként tekintened a napi tekeréseidre. Most egy olyan appot ajánlunk, ami – bár a kilométereidet is leméri, ha akarod – inkább mindennapos helyzetekben segít. Sőt még akciókat is ajánl, mi is hirdetünk most egyet.

cyclechic_budapest_172.jpg

Mi ez már megint?

 

 

Ősszel új, városi bringázásra célzott szolgáltatásokkal jött ki a Posta Biztosító, és mellé egy ingyenes applikációt is fejlesztettek Hello Bringás néven. Az ígéretesnek tűnő appot bárki – biztosítás nélkül is – használhatja, mert olyan dolgokat tud, amik akármikor jól jöhetnek.

 

Ezekre fizethetsz be:

  • Kerékpárlopás biztosítás: évi 3500 Ft-tól (hoppá, ilyet még nem láttunk)
  • Felelősségbiztosítás károkozásra: évi 1500 Ft-tól
  • Balesetbiztosítás évi 1500 Ft-tól

Miért telepítsem?

 

Az ingyenes, és a biztosítástól függetlenül is használható Hello Bringás appot megpróbálták minél segítőkészebbre faragni, hogy egy defekttől a balesetig terjedően bármilyen gondodat meg tudd oldani.

Mindig tudni akartad, hol a legközelebbi bringaszerviz? Jelenleg még csak két budapesti bicikliszervizt dob fel az app, ezeknél viszont időpontot foglalhatsz, és kedvezményt is szerezhetsz az appon keresztül. Persze nem a legideálisabb, ha a rendszerben fent lévő szervizektől messzebb ereszt le a gumid, de a jövőben újabb szervizek csatlakozása várható a rendszerhez. De olyan is volt már, hogy házhoz hívhattad az appon keresztül elérhető szerelőket. Ez jelenleg nem elérhető, de érdemes figyelni, mikor lesz újra ilyen.

img_1414.JPG

Ilyenkor már hívhatod is a szerelőt

A Helloval is mérheted a tekeréseidet, viszont itt az elismerésen túl ennek más haszna is lehet. Az appon belül találhatsz egy sor boltot, szervizt, vendéglátóhelyet, ahol kedvezményeket kaphatsz a kilométereidért cserébe, és az appot összekötheted más – a health-ben, vagy Google Fitben – tárolt méréssel is.

Szóval leméred, ahogy betekersz a munkába, és máris olcsóbban vehetsz mondjuk egy új Csepel bringát, rendelhetsz egy jó vacsorát a Kukorica Csárdában, hogy ezután Dr. Zhang is olcsóbban szedje le a fogköveidet. Oké, van egy csomó másik bringás akció is, nézd meg őket ezen az oldalon.

Így működik:

 

 

Ellopták?

 

Máshol még nem találkoztam lopásbiztosítással, de most már ez is van. Sőt, ha lefotózod a parkoló biciklidet, akkor még többet is fizetnek. Az app segítségével a lakatolásod helyét is rögzítheted, ami arra is jó, ha mondjuk egy nehéz másnapon fejfájósan keresnéd a tegnapi buli közben valahol ottfelejtett biciklidet.

Én a Baross utca végén próbáltam ki, hogy is működik ez a térképre fotózás:

img_1375.JPG

 

Meghúztad a Lexust a körúton?

 

Bármi gáz van, az appon keresztül bejelentheted a károkat. Ez lopás, rongálás is lehet, de az appban lévő űrlapon baleseti adatokat vagy felelősségi kárt - pl. egy kocsi tükrének letörését is – regisztrálhatod videó feltöltésével.

Csepel bringások és Bikesafe regisztrációval rendelkezők előnye, hogy ők ajándék balesetbiztosítást kapnak.

További részletek a biztosításról itt.

 

App letöltési linkek 

 


Nyereményjáték

 

Kedden reggel 9-kor nyereményjátékot indítunk a facebook oldalunkon, melyben egy fekete Hello kapucnis pulcsit nyerhettek olyan méretben, amilyenben szeretnétek. Ehhez egy lájkot kell nyomni a képre és válaszolni a következő kérdésre:

Kérdés: Mely esetekben fizet a biztosító, ha Hello Bringás app-on vagy weboldalon keresztül vagyonbiztosítást kötünk a biciciklinkre? Sorolj fel egyet!

(A válasz az app-ban is és a weboldalon is megtalálható itt.)

pulcsi_hello_bringas_logo.jpg

(x)

 

Mint északabbra

2017.03.21. 23:25

A kép akár Hollandiában vagy Skandináviában is készülhetett volna, mégis a Kálvin téren lőttük az egyik első tavasziasabb napon múlt héten. A stílus már megvan, a bringasávok is alakulgatnak.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!
Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot!

Első tavaszi hétfő a hídon

2017.02.27. 10:34

Tavasziasodó idővel indul a hét és búcsúzik a naptári tél, a város lakói is egyre szabadabban indulnak munkába bringával. A Margit hídon eltöltött rövid idő alatt feltűnően sok női bringást láttunk, úgyhogy a mostani posztot fele-fele arányban adjuk a fiúknak és lányoknak.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!
Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot!

Újra könnyen suhanhatunk

2017.02.23. 11:15

Azért az nem olyan rossz, hogy ha kicsit meghajtjuk a bringát, akkor már nem a jeges levegőt kell hasítani...

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!
Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot!