Biztos neked is vannak ismerőseid a facebook-on, akik a letekert kilométereikkel elégetett kalóriáikkal, vagy a budapesti hidakon megmászott szintkülönbségekkel menőznek szinte minden nap. Talán egyszer te is telepítettél egy mérőappot, de igazából sosem értetted, miért kéne a bringázás örömei helyett élő laboratóriumként tekintened a napi tekeréseidre. Most egy olyan appot ajánlunk, ami – bár a kilométereidet is leméri, ha akarod – inkább mindennapos helyzetekben segít. Sőt még akciókat is ajánl, mi is hirdetünk most egyet.

cyclechic_budapest_172.jpg

Mi ez már megint?

 

 

Ősszel új, városi bringázásra célzott szolgáltatásokkal jött ki a Posta Biztosító, és mellé egy ingyenes applikációt is fejlesztettek Hello Bringás néven. Az ígéretesnek tűnő appot bárki – biztosítás nélkül is – használhatja, mert olyan dolgokat tud, amik akármikor jól jöhetnek.

 

Ezekre fizethetsz be:

  • Kerékpárlopás biztosítás: évi 3500 Ft-tól (hoppá, ilyet még nem láttunk)
  • Felelősségbiztosítás károkozásra: évi 1500 Ft-tól
  • Balesetbiztosítás évi 1500 Ft-tól

Miért telepítsem?

 

Az ingyenes, és a biztosítástól függetlenül is használható Hello Bringás appot megpróbálták minél segítőkészebbre faragni, hogy egy defekttől a balesetig terjedően bármilyen gondodat meg tudd oldani.

Mindig tudni akartad, hol a legközelebbi bringaszerviz? Jelenleg még csak két budapesti bicikliszervizt dob fel az app, ezeknél viszont időpontot foglalhatsz, és kedvezményt is szerezhetsz az appon keresztül. Persze nem a legideálisabb, ha a rendszerben fent lévő szervizektől messzebb ereszt le a gumid, de a jövőben újabb szervizek csatlakozása várható a rendszerhez. De olyan is volt már, hogy házhoz hívhattad az appon keresztül elérhető szerelőket. Ez jelenleg nem elérhető, de érdemes figyelni, mikor lesz újra ilyen.

img_1414.JPG

Ilyenkor már hívhatod is a szerelőt

A Helloval is mérheted a tekeréseidet, viszont itt az elismerésen túl ennek más haszna is lehet. Az appon belül találhatsz egy sor boltot, szervizt, vendéglátóhelyet, ahol kedvezményeket kaphatsz a kilométereidért cserébe, és az appot összekötheted más – a health-ben, vagy Google Fitben – tárolt méréssel is.

Szóval leméred, ahogy betekersz a munkába, és máris olcsóbban vehetsz mondjuk egy új Csepel bringát, rendelhetsz egy jó vacsorát a Kukorica Csárdában, hogy ezután Dr. Zhang is olcsóbban szedje le a fogköveidet. Oké, van egy csomó másik bringás akció is, nézd meg őket ezen az oldalon.

Így működik:

 

 

Ellopták?

 

Máshol még nem találkoztam lopásbiztosítással, de most már ez is van. Sőt, ha lefotózod a parkoló biciklidet, akkor még többet is fizetnek. Az app segítségével a lakatolásod helyét is rögzítheted, ami arra is jó, ha mondjuk egy nehéz másnapon fejfájósan keresnéd a tegnapi buli közben valahol ottfelejtett biciklidet.

Én a Baross utca végén próbáltam ki, hogy is működik ez a térképre fotózás:

img_1375.JPG

 

Meghúztad a Lexust a körúton?

 

Bármi gáz van, az appon keresztül bejelentheted a károkat. Ez lopás, rongálás is lehet, de az appban lévő űrlapon baleseti adatokat vagy felelősségi kárt - pl. egy kocsi tükrének letörését is – regisztrálhatod videó feltöltésével.

Csepel bringások és Bikesafe regisztrációval rendelkezők előnye, hogy ők ajándék balesetbiztosítást kapnak.

További részletek a biztosításról itt.

 

App letöltési linkek 

 


Nyereményjáték

 

Kedden reggel 9-kor nyereményjátékot indítunk a facebook oldalunkon, melyben egy fekete Hello kapucnis pulcsit nyerhettek olyan méretben, amilyenben szeretnétek. Ehhez egy lájkot kell nyomni a képre és válaszolni a következő kérdésre:

Kérdés: Mely esetekben fizet a biztosító, ha Hello Bringás app-on vagy weboldalon keresztül vagyonbiztosítást kötünk a biciciklinkre? Sorolj fel egyet!

(A válasz az app-ban is és a weboldalon is megtalálható itt.)

pulcsi_hello_bringas_logo.jpg

(x)

 

Mint északabbra

2017.03.21. 23:25

A kép akár Hollandiában vagy Skandináviában is készülhetett volna, mégis a Kálvin téren lőttük az egyik első tavasziasabb napon múlt héten. A stílus már megvan, a bringasávok is alakulgatnak.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!
Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot!

Első tavaszi hétfő a hídon

2017.02.27. 10:34

Tavasziasodó idővel indul a hét és búcsúzik a naptári tél, a város lakói is egyre szabadabban indulnak munkába bringával. A Margit hídon eltöltött rövid idő alatt feltűnően sok női bringást láttunk, úgyhogy a mostani posztot fele-fele arányban adjuk a fiúknak és lányoknak.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!
Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot!

Újra könnyen suhanhatunk

2017.02.23. 11:15

Azért az nem olyan rossz, hogy ha kicsit meghajtjuk a bringát, akkor már nem a jeges levegőt kell hasítani...

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!
Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot!

Nagy sálak mögé bújva

2016.12.20. 15:43

Hó még nincs, de a fagyos levegő ellen is jól véd egy-egy nagyobb sál, ami egy kis színt is tud vinni a szürkeségbe.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

A több mint 50 helyszínnel országosan megrendezett tavaszi és őszi bringás reggelik után valami újat talált ki a Kerékpárosklub. Ez volt a téli bringás reggeli Mikulás napján, amivel az egész éves bringázásra akartak bátorítani. Először azt hitték, alig jön el valaki a különleges ételekkel és meleg italokkal, meg alkalmi szervizzel felszerelt sátrakhoz a budapesti Erzsébet téren, de a -3 fok ellenére két órán keresztül álltak a sorok a pultoknál.

Készült a Cyclechic számára egy adag portré és egy még több megszólalót felvonultató videó is a téli bringázásról. Olvasd el őket, és nézd meg a poszt alján található videót is, ha még mindig azt hinnéd, nagy ügy télen bringázni!

Egy-két dologra érdemes figyelni, de a bicikli ilyenkor is a legegyszerűbb közlekedési eszköz!

 

"Odafelé 22, visszafelé 22 kilométert biciklizem Soroksár és Árpád híd között keresztül a városon." (A baloldali Mikulás)


"Csak öltözz fel, és indulj el. 5 perc alatt kimelegszel. Egyszerűbb, mint a hidegben várni a buszra."


"Ezzel a teherszállító bringával járjuk a várost, 20-30-40 kilókat szállítunk naponta. Szeretem, ha van rajta sárvédő."


"Amíg bepattintom a gyereket az óvodába, az egy 8 kilométer oda, 7 vissza." (Nem látszik, de hátul van egy gyerekülés a bringán)


"Szerintem a szoknya sem kifogás"


"Nem nyilatkozom."


"Rétegesen öltözködöm. Mindig van rajtam sapka, sál, kesztyű, és az ízületeimet is próbálom védeni."


"Tíz fok alatt jégeralsó"


"A Bubit általában akkor szoktam használni, amikor a biciklizést és tömegközlekedést kombinálom. Az sem elhanyagolható szempont, hogy latyakos, sáros időben nem a saját nem a saját bringádat kell tisztítani."


"Ott viszem a kávét meg a teát, illetve tettem rá egy kis hangszórót is. Mióta ezzel járok, nem viccelek, nem vagyok beteg. Nem köhögnek tele az emberek a buszon vagy a villamoson."


"Vau!"

Nézd meg a teljes videót, amiben még többen mondanak praktikus öltözködési, karbantartási és közlekedési tippeket:

Még több fotó a téli bringás reggeliről itt:

Fotók: Dimény András / Magyar Kerékpárosklub

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

A téli idő sem veszi el a kedvét egy csomó embernek, akik ilyenkor is bringával indulnak el reggel. Őket fogjuk megünnepelni a Magyar Kerékpárosklub rendhagyó téli bringás reggelijén kedden az Erzsébet téren. Készítünk téli bringás portrékat, meg lesz egy csomó különleges kávé és ennivaló. Itt az esemény, nézd meg a részleteket, gurulj arra az ismerőseiddel!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Még a kismotor is utazik

2016.11.08. 16:03

Az elképesztő cukiság mérce ezzel, az I Bike Budapest Instagramján megjelent őszi képpel lengett ki most nálunk. Apuka + kisfiú + kismotor utazik biciklin a hűvös terézvárosi reggelen.

 

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Pasik ingben, ötféleképpen

2016.10.25. 10:22

Ezúttal férfiakat mutatunk be, akik bevetik magukat a reggeli forgalomba, vagy épp a munkaidő végén bringára ülnek és eltekernek a naplementébe. Mindezt úgy, ahogy egy munkahelyi meeting-re is mehetnének.

Az összecsukható bringa jó barát, kicsire összecsomagolva egészen az íróasztalig el tudják kísérni a gazdájukat.

Ha a dugó vagy a tömegközlekedéses toporgás helyett a levegőt választanád, akkor ott a Bubi

Napszemüveg, kockás ing, egyszerű városi bicikli --> rock and roll

Lehetsz színes

És lehetsz egyszerre sportos és stílusos

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Általában öltönyös bubizókkal szoktuk felhívni a figyelmet arra, hogy a közbringa mindenkié. Most kivételt teszünk, hiszen tényleg mindenkié. Ráadásul október közepén 12 új állomás nyílik meg Budán!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!