Őszre készülve

2016.09.20. 19:28

Biztos jele a szeptember közepének, hogy megjelennek az első szélfújta ballonkabátok. Mindenképpen praktikus rétegesen öltözni, ha például korán oda akarsz érni a Kerékpárosklub által szervezett holnapi bringásreggelik valamelyikére.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

MOL Bubival öltönyben

2016.09.18. 18:57

Két éve van közbringa-rendszer Budapesten. A korábban csak vágyálomnak tűnő szolgáltatás mára a fővárosi látkép része lett, és alapjaiban változtatja meg a kerékpározásról alkotott képet. Ez az egyik legfontosabb dolog, amit a jól működő közbringa-rendszerek adni tudnak egy városnak: bárhol, bármikor, bárkinek elérhető közlekedési eszközként robbantja fel a bringázásról, mint szubkultúráról való gondolkodást.

Ha egy öltönyös férfi bringázni tud, akkor bárki tud. 

Boldog 2. szülinapot, MOL-Bubi! A link mögött utóbbi két évünk budapesti közbringás termését találod.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Idén is jártunk a zágrábi Pedalafest bringás fesztiválon, ahol ezúttal budapesti Cyclechic fotókból is volt egy kiállítás. A horvát főváros bringás szempontból továbbra is nagyon cool módon halad a fejlődés útján. Fotóink nagy részét egy nagyon jó hangulatú, záporokkal feldobott Critical Mass-en lőttük, ahol teherbringák, vidám családok, utánfutóban utazó kutyák és magasbiciklik is feltűntek.

A teljes útibeszámolót a Kerékpárosklub honlapján olvashatjátok, fullos fotóalbumunk pedig a fészbukon található.


Két évvel ezelőtti képes beszámolónkat itt találjátok. Köszi a szervezést és meghívást a Sindikat Biciklista csapatának!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

 

Tegnap újra bringás demonstráció volt Budapesten, de nem csupán bringás, hanem ezúttal egyértelműen összevárosi ügyért. Mintegy 1100-an vettek részt az élhetőbb Bartók Béla útért tartott biciklis felvonuláson a Bartók Béla Boulevard és a Magyar Kerékpárosklub szervezésében. A tüntetést azért szervezték, mert a főváros titokban lesöpörte az asztalról korábbi – és a 11. kerület városfejlesztési koncepciójába is illeszkedő – terveit, ami alapján kerékpársávnak és szélesebb járdáknak kellene elkészülnie ezen a nyáron. A terv nem járna az autóforgalom csökkenésével. A villamosperonok akadálymentesítése miatt elkerülhetetlen, jobb környezetet, gazdasági és kulturális fejlődést és biztonságos közlekedést nyújtó megoldással szemben jelenleg tervezik a régi állapot megtartását, ami a járdák szűkítésével járhat. A helyi érdekeltségek és a kerékpáros szervezet közösen kereste meg Újbuda polgármesterét, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához tartozó BUM Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. is támogató levelet küldött.

A vidám tömegben feltűnően sok cuki családdal találkoztunk. Az I Bike Budapest oldalon megjelent képekből szemezgettünk, készítőjük Dimény András (Magyar Kerékpárosklub).

Tudj meg többet az ügyről ide kattintva!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Miénk a híd!

2016.07.08. 11:50

A Paperspokes-os lányok is felfedezték, hogy milyen lehetőségeket rejt a lezárt Szabadság híd. Menjetek Ti is, és élvezzétek, amíg teljesen miénk a városnak ez a szelete.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

 

Amikor minden összeáll

2016.06.30. 12:45

Illenek a színek, a stílus, szuperjó az idő. Kellhet ennél több a boldogsághoz? 

Köszi a képet: instagram: u_m.ode.
Ha Ti is fotóztok, és úgy érzitek igazán cycle chic pillanatot kaptatok el, küldjétek el nekünk a cyclechicdothu@gmail.com címre!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

 

Van annak egy varázsa, amikor a reggeli napsugarak átvillognak a nagy fák lombjain, körülötted meg a madarakon kívül csak bringák surrogását hallod...

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Reggeli ragyogás

2016.05.27. 17:12

24128396_03b1c9bef252cc0190f347b67496a1a1_l.jpg_800x525

Munkahelyi elegancia a reggeli napsütésben.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Fekete bőrjakóval, hátizsákkal, feszülős gatyában, bebújós cipővel és egy zöld retro egysebességessel punk lehetsz, mégsem keltesz botrányt

Full bőrszerkóban, férfias montival nem köt beléd senki az úton

Piros kempingbringával akár egy városi kávézótúrára is elmehetsz

Térdet és bokát villantva, színes sportcipőben fogadjunk, hogy a kreatíviparban vagy

 

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Beintegetett a nyár

2016.05.27. 16:58

24128406_1c3224de1480ae9840d0878a53b19085_l.jpg_800x517

Hosszú tavasz után beköszönt a nyár, az utcán látható átlagos ruhamennyiség drasztikus csökkenésnek indult.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!