Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Karnyújtásnyi hely marad a gyalogosoknak a Margit-hídon

A jövőben ennyi hely marad a Margitszigetre tartó családoknak, babakocsisoknak, osztálykirándulóknak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most, hogy lezárták az északi járdát és megnyitották a délit, kimentünk megnézni, hogy áll a Margit-híd 30+ milliárdos felújítása. Az átadást június 1-re ígérték, egyelőre nem sietnek befejezni.

Bár a déli oldal leendő osztatlan járda-kerékpárútja elkészült, a 4 közgyűlési határozatban  beígért fel és lehajtóknak még mindig nincs nyoma. Az északi oldalon, ahol osztott járda-kerékpárút miatt kiszélesítették a hidat, az eredeti tervektől eltérően megépített giccses lámpasor és leendő plusz korlát miatt a kibővítés is szinte értelmét vesztette. De nézzük szépen sorjában! 

 

A műemléki képek alapján még a híd peremére álmodott lámpasor az út mellé került és korlát is lesz köztük. Ezzel egy méter simán elveszett a bővítésből így a kerékpárútra kényszerített bringások (a biciklis szervezetek kérése ellenére a főváros nem járult hozzá, hogy az úton legyen kerékpársáv) elé folyamatosan betévednek majd az egymást kikerülő sétálók. Ezzel konfliktus lesz azok között, akik az egészről nem tehetnek.

Most a déli oldal szolgálja ki a szigetre tartó és a két oldal közötti gyalogos átkelést. Mégis többen úgy döntenek, a száguldó kocsik helyett inkább lépésben gurulnak vagy tolják át a leendő járda-kerékpárúton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére egyre több gyakorlott biciklis közlekedő választja a joggal járó közutat. Ahova viszont még nem kerültek fel a sárga biciklis piktogramok, melyek megengedik, hogy aki akar, majd ne a járdán kerülgesse a turistákat, ha Pestre akar menni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az aluljáró helyett kialakított zebra déli oldala. Itt fognak állni a gyalogosok, köztük kell majd valahogy elbiciklizni, annak, aki nem az úton teker majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zebra az északi oldalon is a majdani bicikliútba vezet. Képzeljük el, ahogy hajtanánk át Budára vagy a Szigetre, de közben a hódmezővásárhelyi egyes számú általános iskola diákjai várnak a zöldre, hogy megnézhessék a másik oldali panorámát. A zebra valamiért csak a szigeti lehajtó egyik oldalára visz, így tuti a torlódás.

(Itt viszont legalább kijavították az elfelejtett rámpát, amiért a Kerékpárosklub már kiverte a balhét.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miközben a kisiskolások átkelnek, kikerülik a zebrán álló luxuskocsit, de páran tuti bent ragadnak a két villamos által közrefogott egy méteres járdaszigeten.



 

 

 

 

 

 

Így állunk most. A pestiek viszont mindent megoldanak: egyre többen közlekednek át bringával joggal az úton és már majdnem minden autóval közlekedő belátja, hogy így helyes. Mire megépül az öt év múlva úgyis kinőtt híd, már mindennapos bringaláncok kerekeznek át az úton.

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr143021798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása