Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Elkészült a tiszaroffi iskola bringaparkolója, ami a Ti adományaitokból épült!

Első pont: a bringás közösség hihetetlenül jó fej! Ennyi, ezen nincs mit vitatkozni.

tiszaroff.jpg

A második pontban pedig elmondjuk miért.

Sorolhatnánk, mennyi minden jött össze közadakozásból az utóbbi években, amire a hivatalos szervek nem költenek pénzt (hiszen tudjuk, pénz az "nincs"). Mindenek előtt ilyen volt a pólókból és adományokból fenntartott Critical Mass, de közadakozás nélkül nem épülhetett volna meg a bringás forradalmat dokumentáló kiskörúti bicikliszámláló sem. És természetesen ilyen a biciklis ügyet képviselő Magyar Kerékpárosklub működése, aminek egyik és egyre izmosabb lábát a Ti évente befizetett tagsági díjatok (egy családi mozizás ára) és 1%-os felajánlásaitok erősítik. A sort pedig még folytathatnánk sokáig.

Most a felajánlásaitokból újra készült valami jó, ezúttal a mi felhívásunkra.

Tavaly szeptemberben a Bringások Éjszakáján biciklis tervezők (Nikon és Jakócs Dorka) grafikáival díszített vászontáskákat (magyar nevén tote bag) szitázott nekünk a Verkstaden csapata. A táskákért adott adományokat a Bringázz a Munkába kampány legbringásabb sulijának ajánlottuk.

progress.jpg

A táskákból a helyszínen 56000 forint jött össze, amiből Pesten bárhol szuper bicajtároló építhető. Arra viszont nem számítottunk, hogy a leendő nyertes suliban annyian járnak bringával, hogy az összeg nem lesz elég.

tiszaruff.JPG
A BAM! iskolai versenyét Tiszaroff baptista általános iskolája nyerte, ahová több mint 70 gyerek jár minden nap két keréken. A suliban pedig nem hogy nem volt elég és megfelelő minőségű kerékpártároló, a bringák az időjárás mellett rendszeresen rongálásoknak voltak kitéve.

tiszaroff9.jpg

Így hát fedett és zárható biciklitárolóra volt szükség, amihez további 360000 forint érkezett a Magyar Kerékpárosklub felhívására! A maradék 200000 forintot a suli adta hozzá, a tárolót pedig helyi szakemberek építették.

tiszaroff2.jpg

A virágtartókkal is feldíszített építmény tavaszra elkészült és pénteken, az utolsó tanítási napon Fábián Eszter intézményvezetővel és a felsősökkel közösen átadtuk, felavattuk, kipróbáltuk. Aztán biciklitúrára mentünk a Tisza gátra és közben azon gondolkodtunk, milyen jó lenne, ha az alsósoknak is lenne végre rendes biciklitárolója. Egyik adományozónk, Járvás Tamás még le is bringázott egy laza 150 kilométert, hogy odaérjen az átadásra.

tiszaroff7.jpg
Ami pedig a legfontosabb: az iskola dolgozóinak elmondása szerint a fedett és zárható tároló átadása óta még több gyerek jár bringával az iskolába!

Hát így.

tiszaroff8.jpg

Köszönjük mindenkinek, aki táskavásárlással, vagy külön adományozással hozzájárult a biciklitároló építéshez! És külön köszi a srácoknak és az iskola dolgozóinak, akik a hiányos infrastruktúra ellenére a legnagyobb természetességgel járnak biciklivel minden nap.

Óriásiak vagytok mind!

A második körös gyűjtés támogatóinak nevei a Kerékpárosklub honlapján olvashatók, az átadás összes képe pedig az MK facebook oldalán érhető el.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr766386377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása