Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

"Mintha nem biciklin..."

Harcolnunk kell a biciklik ellen! A biciklik az életünkre törnek! Le kell őket bontani és újrahasznosítani, hogy nehogy összenőjenek mint a Mátrixban! - vagy valami hasonló lázítással indult a Tápszínház tagjaira álmodott, újrafelhasznált anyagokból készült bemutató és ruhademonstráció tegnap este a Néprajzi Múzeum grandiózus földszinti márvány nagytermében. A Recikli- bicikli. A művészeti iskolák diákjai által tervezett ruhák láttán csak elakadt a hangunk, köpni-nyőgni alig bírtunk, mind a bicikli újrafelhasználás pártájára álltunk. Meg vagyunk győzve. A bicikliket újra kell hasznosítani. Le kell bontani. A biciklistákat el kell tüntetni, de legalábbis álcázni kell. Úgy kell kinézniük, "mintha nem is biciklin lennének. Pedig nem!"

Kreatív kategória,

Itt a cél a formák és az anyagfelhasználás kísérletezése volt, over hordhatóság. Természetesen nem ezekben megyünk holnap a melóba, de a következő CM-en egyenruhát gyártunk belőlük.

Első helyezett: Cséfalvy Fanni és Kránitz Orsolya

Több száz küllő felhasználásával készül, ókori uralkodói díszeket és harci viseleteket idéző forma kísérlet. A küllőkből készült hullámformákon gyönyörű fényjátékot játszott a fény.

Második helyezett: Herold Henrietta (a műsorvezető úrfi)

Használt belső gumikat használtak fel dolgos kezek ehhez az anyag-struktúra tanulmányhoz, ahol a gumikat szőtték, hurkolták, néhol már-már rojtolást idéző hatást hozva létre.

Harmadik hely: Énekes Annamária/Uhlár Kamilla/Oravecz Anna

Többféle alkatrészből készült kiegészítőkkel vittek végig játékos forma-kísérleteket. Kedvencünk a Dióssi Gáboron látható Mad-max utánérzés, szelep-tüske csíkkal a gerincen, enyhén feminim beütésű lánctányérretiküllel.

 

A Cyclechic.hu kategória győztesei:

1. hely: Tóvaj Rozália

Praktikus viselet, melynél magában a felsőben hordhatjuk az eső esetén bármikor előkapható vízhatlan nadrágot.

2. hely: Balázs Viola és Gál Katalin

Kiforrott minta- és logó rendszerrel érkező, Rubik-kockára hajazó, fényvisszaverő motívummal tarkított sportos szett, ezüst színű anorákkal, mely stólává is alakítható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. hely: Szabó Réka és Oláh-Gál Boróka színházi szettje

A "Zsakett" kódnév alatt futó pályamű, cuki térdvédőkkel - a honi formavilágtól eltérő látásmódot tükröz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen kívül különdijat kapott Iványi Jozefa, vagy ahogy mindenki ismeri: Cangira, remek biciklis táskáiért, melyeket újrahasznosított ponyvákból és molinókból készít, tökéletes ergonómiával a biciklisek igényeire hangolva.

Fotók: Kimura

Ha pedig ez nem elég, kedves antibicikli harcosok, hát élvezkedjetek velünk az összes képben, képgaléria az összes ruháról a tovább után!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr11443804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jó dolgok találkoznak 2009.10.13. 15:25:57

Abból mindig valami jó szokott kisülni, ha a különböző kedvencek találkoznak. A TÁP Színház munkásságával a Süss Fel Nap nevű helyen találkoztam először, és a "Lujza és Jenő"-jeleneteivel, Paizs "Bicajjal jársz, buzi-e vagy?" Miklós...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása