Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

TOP 20 biciklis videóklip (evör)

Pár hónapja egy facebookos körkérdésre küldtetek sok-sok klipet, amiket összeraktunk a saját gyűjtésünkkel. A magyar cyclechic közösség biciklis videóklip toplistája napsütéses, kicsit futárosan underground, de nagyon nagyon szabad és boldog hangulatot áraszt.

20. Thirty Seconds To Mars: Kings and Queens

Igazából nem is szeretjük ezt a számot, de "sokan kértétek". És ismerjük el, ez mindközül a legnagyobb szabású klip, elég sok súlyos arcot összehoztak Los Angeles bringás szubkultúrájából és még Jared Leto is tud biciklizni. Annak is örülünk, hogy az illegál Critical Mass bekerült a pop látókörébe, még ha a rendezés kicsit ki is forgatta önmagából. 0% cyclechic, 100% látvány. Utolsó hely.

 

19. Robin Thicke: When I Get You Alone

Nagy sláger volt ez 2002-ben, bár futárságilag elég hiteltelen amit ez a fiú a mélyüléses montiján és a seggig lazított táskájával csinál a New York-i utcáin.

 

18. Mc SpandX: Performance

Igazi szakállas poén ez a videó, minden van benne, aminek semmi köze a könnyed városi közlekedős bringázáshoz. De ezért szeretjük, ezért is olyan vicces. Hoppá, esetleg magunkra ismerünk benne?!

 

17. Tarmac: Notre Epoque

Romantikus francia világból-kivonulás, ahogy kell. Semmi több.

 

16. Boards of Canada: Happy Cycling

Egy élő ember sincs benne, sőt animáció az egész. De ezt a délibábos downtempo-t mégis imádom, köszi a lehetőséget:)

 

15. The Cool Kids: Black Mags

BMX-es lazaság a fekete negyedből. Városi bringás képzetünkben a BMX elég szub helyet foglal el, de bírjuk ahogy kopnak a Hummer gumik és tör föl a two-wheelie coolness.

 

14. Prayers for Atheists: Bike song

Nem vagyunk mi annyira elektronikus-lazulós-seggrázós arcok, csak a metál valahogy nem kapta még fel a bringát. Pedig a zuzatósabb arcokat munka után ez a lendület elvinné Szentendréig is.

 

13. August Hunt: Thomas Malthus on surnud, mu arm

"Eljött az időnk!" - kiabálja észtül August Hunt "evvel a dalban", ami amúgy szegény bolygónk kiapadó kincseiről szól. Meg persze egy kis ködös mozgalmiságot áraszt. Hello, Estonia Cyclechic!

 

12. Trunk Boiz: Scraper Bike

Az oakland-i srácok helyezése nagyban jelzésértékű. Páran kitalálták, hogy feldíszítik, átépítik olcsó bringáikat, ezzel pedig egy olyan békés mozgalmat hoztak létre, ami segít kitörni a gettóban élő fiataloknak. Maximális elismerésünk!

 

11. Skero ft. Kamp: Fuss vom Gas

Ezek a srácok a tüchtig Bécs flaszterén mutatják be, mennyire isszonyat menő pimp lehetsz ordenáré benzingőz nélkül is. A klipnek rendezett  felvonuláson 3:15-nél látható kígyómozgású Puchot mi is kipróbáltuk, háát... laza...

 

10. Kaukázus: Tartós Béke

A Kaukázus már csak néhai, és ezért a klipért szívesen emlékezünk rájuk. A srácok a 2008 áprilisi Critical Mass-en forgatták a videót, ami miatt nagy jó pont jár nekik. A dolog így bele is illik a zöld/társadalmi üzenetbe, de a legszebb része mégis Kardos- Horváth János ősrégi fekete bringája. Úgy tudjuk azzal is jár mindenhova.

 

9. Bat for Lashes: What's a Girl To Do

A zene és a klip atmoszférája miatt nekem ez a személyes kedvencem. Bár a bringa itt is csak egy eszköz a rendező kezében, de még milyen! Amúgy mintha az alapötlet a bécsi pimpklip egyik részletéből jött volna, nem?

 

8. Adrian Lux: Strawberry

A vidéki napfényes, szerelmes kategóriát erősíti Adrian Lux epre. Azon kívül, hogy tökéletesen chic mind a három hasonló videó, nem keresünk több hasonlóságot, egyszerűen élvezzétek!

 

7. Meaghan Smith: Here Comes Your Man

Aranyos dal a kanadai gitáros-énekesnőtől piros cruiserrel, kosárral, színes rojtokkal a kormányon, amik kiemelik a csajos és kicsit retró összhatást. A biciklicsengő még  a számban is megszólal és az énekesnő is talpig chic. A bicajjal még pasit is le lehet rázni, hát nem szuper? Na jó, elég gyenge pasit, ha ennyire se tud futni...

 

6. Animal Cannibals ft. Mc Gőz & Buppa

Ugye senkinek se kell bemutatni Buppát az ősfutárt, az IMMC és a Messenger Sux oszlopos tagját, aki még Bringangyal is... Ez a klip nem is 100%-ban bringás, de a hazaiak közül még szép, hogy ide került, és hát mekkorát is szólt tavaly tavasszal...Ez az 5. helyezés nagyon szubjektív, üssetek meg ha nem jön be, de hát: Úristen legyen már nyár!

 

5. Peter Bjorn and John: Amsterdam (She rides)

Nem hivatalos klip, mégis körbejárta a világot az olasz Michele Lugaresi bébije, aki végigbringázik mindenen mediterrán kempingbiciklijén, és megérkezik oda, ahova most mi is nagyon szívesen megérkeznénk.

 

4. Lily Allen: LDN

Nézzük a briteket. Lily Allen írt egy London-dalt, és hogy hogy nem biciklivel mutatja be a várost. Nagyon vicces bringával járja be az angol fővárost, száll metróra, teker parkban virágok közt. Na jó, a hivatalos klip kicsit más, annyira nem is érdekes, bár az intrója azért elég vicces. Mégis, ha ő I bike London, mi is akarunk I bike London!

 

3. Corinne Bailey Rae: Put Your Records On

Ezt a számot pont annyival szeretjük jobban Meaghan Smith-énél, amennyivel a kertvárosnál jobban szeretjük a gyönyörű nagy mezőket, és a garázsajtók előtti bringázás helyett ezeknek a mezőknek a szétszelését. A lányok is ezt csinálják a klipben, akikből ráadásul sokkal több is van végre, külön öröm. Szubjektív, de szerintünk a szám is jobb, a 7.-nél, a klip fényképezése is szebb és csak úgy árad belőle a nyár és a tanyabájk öröme.

 

2. Le Corps Mince de Françoise: Something Golden

A finn lányokhoz közel áll a divat: élő háttérzenéjükkel indította 2009/2010-es őszi-téli prêt à porter divatbemutatóját Jean-Charles Castelbajac. A Something Golden szám szerepel a két francia divattervező-páros és kiadó a Kitsuné Maison 8. válogatásalbumán is, ahol eddig is profi módon válogatták a legütősebb szintipop és "indietronikus" előadók zenéit. Többek között ők karolták fel a Hot Chip-et, a Simian Mobile Disco-t, a Klaxons-t, vagy éppen La Roux-t.

 

1. Marc Ronson and The Business INTL: Bike Song

Egyszerűen zseniális. A londoniak teljesen rajta vannak a bringán, de itt most nincs közbringa, van viszont átalakuló folding bicaj (üzletemberek kedvence), Knight Rider utánérzés, gonosz tolvajt leküzdő hősies bicikli-had, na meg persze csajozás/pasizás a topon. Nem csoda, hogy no.1., ezt a számot magához a biciklihez írták.
Tömény bringaimádat és persze 1000% cyclechic. Igazi dúdolni való bringás sláger a '10-es évtizedre!  

 

A köz szava: Sok klipet kaptunk kommentekben, amiket nem ismertünk. Összeszedtük őket, megszavaztattuk, de holtverseny alakult ki. Így mi döntöttünk, kit vegyünk be a topba, aki nem más, mint

Charlie Winston: I love Your Smile

Elolvadás Audrey Taotou-val...

 

Editorial: Kérdezhetitek, hol a Queen híres "I want to riide my biicyclleeee" száma, a Bicycle Race. Sajnos az a dal túl elhasznált ahhoz, hogy lehozzuk, de megmutatjuk mit gondolunk róla:

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr82016351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása