Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Bringás divatbemutatóval nyitjuk 2012-őt

Január 12-én csütörtökön a Millenáris Parkban található Európa Pontban fotókiállítás nyílik a legbiciklisebb városról, Koppenhágáról és biciklis divatbemutatót tart a Cyclechic.hu bringás életmód blog. A Magyar Kerékpárosklub előadásokkal és téli bringás workshoppal várja a közönséget, az est házigazdája Gyárfás Dorka lesz.

(fotók: Mikael Colville- Andersen)


A dán EU-elnökséghez kapcsolódó dán zöld hónap rendezvénysorozatot január 12-én este 6-kor Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője és Hanne Tornøe, a Dán Kulturális Intézet igazgatója, aki megnyitja az 5 éve világméretű mozgalmat elindító Copenhagen Cycle Chic blog Monumental Motion című kiállítását. A kiállításon Mikael Colville-Andersen fényképész és mobilitás-szakértő 50 fotója tekinthető meg, amelyek a világ bringás fővárosának életét mutatják be. A képek egész hónapban  látogathatóak az Európa Pontban. A 18 órai megnyitó után előbb László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, majd Dalos Péter, a COWI munkatársa tart prezentációt és workshopot a téli kerékpározásról.

19:00-kor kezdünk mi.

A Cyclechic.hu egy bringás életmód blog, lassan három éve figyeli, fotózza, közvetíti azt a csodálatos folyamatot, mely során Budapest utcáin egyre többen közlekednek kerékpárral. 2012-ben már nem lehet kérdés, hogy a bicikli nem kér kompromisszumot: amellett, hogy egy közlekedési eszköz, hozzáad a nagyvárosi életminőséghez és gazdagabbá teszi az egyén stílusát. Mindegy, hogy egy öreg libakergetőt, egy nagycsaládos bevásárló teherkerékpárt, vagy egy egyedileg épített fixit kapunk a lábunk közé, a bicikli és a stílus nem mond ellent egymásnak.

 

 

 

 

 

 

 

Az Európa Pont kifutóján olyan hazai dizájner márkák képviseltetik magukat, mint a Nubu, az AnnaEva, a Je Suis Belle, az Agneskovacs leather design és a kifejezetten bringásoknak tervezett UrbanLegend Geréby Zsófitól. Rajtuk kívül megjelennek a populáris brandek, a H&M, a New Yorker, az F&F, a Vagabond és a Levi’s háza tájáról.

A kerékpárok hazai gyűjtök vintage ritkaságaitól, a Rocket Bikes és a Velorbis városi csodáitól kezdve Suppré- Neopaint egyedi fixijén át a Johnny Loco és az Electra női cruiserén, az Evobike összecsukható és a Viszikli teherhordó bringáján át a Stricikli műhely és a Designbikes tervezőinek műhelyeiből jelennek meg. Kiegészítőket a Bringabag-től kapunk.

Az esemény ingyenes, további információ a cyclechicdothu [k] gmail [p] com címen kapható.

Facebookon itt találod.

Hogy mi az a cycle chic, azt elmondja ez a videó:

I love Budapest. I bike Budapest. from Cyclechic hu on Vimeo.


A Cyclechic.hu egy bringás életmód blog, mely lassan három éve figyeli, fotózza, közvetíti azt a csodálatos folyamatot, mely során Budapest utcáin egyre többen közlekednek kerékpárral. Célunk a pár éve még hihetetlennek tűnő bringaboom dokumentálásán túl az, hogy megmutassuk a biciklis közlekedés egyszerű, mindenki számára elérhető, mégis nagyon stílusos voltát. Mindezt speciális felszerelések nélkül, a ruhásszekrényünkből felöltözve. Két és fél év alatt több biciklis divatbemutatót szerveztünk, tanácsokat és képanyagot adtunk kampányokhoz és bringás kiadványokhoz, szerepeltünk a TEDxYouth konferencián, megjelentünk blogokban, tévében, újságokban és kétszer a HVG Goldenblog versenyének képzeletbeli dobogójára is felállhattunk. Mindez nem a mi érdemünk, hanem a budapestieké, akik egyre többen tekernek.

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr883532972

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két keréken az európai fővárosokban 2012.01.11. 14:56:39

A biciklis tömegközlekedés, illetve a „közbringa-hálózatok” egyre népszerűbbek világszerte a nagyvárosokban – a közbringa, mint ahogy maga a biciklis közlekedés teljesen környezetbarát, mivel nem bocsát ki szén-dioxidot; ugyanakkor re...

Trackback: Láthatóság 2.0 2012.01.10. 13:58:27

 A hávégében olvastam, hogy biciklikerékbe épített, fénykibocsájtó diódákkal kísérletezik az amerikai Revolights cég. Amióta Pesten élek, egyátalán nem vagyok egy nagy bringás, előtte viszont elég sokat gyűrtem a kerékpáromat ahhoz, hogy tudj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása