Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

RIDE THE CATWALK! – Biciklis street fashion bemutató az Andrássy úton

Ride the catwalk! – Biciklis street fashion bemutató az Andrássy úton

A Street Fashion Budapest és a Cyclechic.hu szeptember 22-én egyedülálló biciklis divatbemutatót szervez, amelyen Budapest legstílusosabb bringásai lesznek a modellek. A jelentkezőket válogató nemzetközi zsűri a hazai divatvilág, a bringás kultúra és a média ismert arcainak legjobbjaiból áll, a kifutó pedig Budapest idén felavatott vörös szőnyege, az Andrássy út új bringasávja lesz.

 

Budapesten az utóbbi években megállíthatatlanul növekszik a biciklivel közlekedők száma, a Critical Mass, a Kerékpárosklub és a mindennapos tömeg nyomása, pedig egy élhetőbb város megvalósítására sarkallta a döntéshozókat. A bringás fejlesztések mellett viszont nem lehet nem észrevenni, hogy a bicikli stíluselemmé vált a budapestiek életében. A hazai utcai divattörténetet dokumentáló Street Fashion Budapest és a Cyclechic.hu bringás divatblog egy rendhagyó biciklis divatshow-val ünnepli meg a világon egyedülálló hazai bringaboom-ot.

Szeptember 22-én, az Autómentes Nap alkalmából lezárt Andrássy út vörös szőnyegén, az idén átadott új biciklisávon, Budapest legegyedibb stílusú biciklisei mutatkoznak be. A Nagymező utcánál kialakított kifutón felvonuló modellek egy szeptember 16-ig tartó kampány után kerülnek kiválasztásra, mely során a szervezők cyclechicdothu@gmail.com mailcímre, vagy a streetfashionbudapest.hu oldalra feltöltve várják a biciklis szetteket. A folyamat megkönnyítése érdekében az SFB és a Cyclechic.hu csapata hetente rendez utcai fotózást előre megadott helyszíneken, melyek közül a következő szeptember 6-án az Erzsébet tér Andrássy út felőli sarkán lesz. A beérkezett jelentkezésekből a hazai divatvilág és sajtó képviselőiből, bringás arcokból és médiaszemélyiségekből válogatott nemzetközi zsűri választja ki a kifutó modelljeit. A legegyedibb szettet viselő budapesti bringás két repülőjegyet nyer Koppenhágába, a bringázás és a skandináv divat fővárosába. Az esemény legegyedibb modelljei editorial fotózással jelenhetnek meg a Fashion Issue és a Stílus magazin következő számában, valamint Fashion Issue ajándékcsomagban részesül. Különdíjunk egy MuyMuy recycle bicikligumiból készült táska!

Az eddigi képek megtekinthetőek a facebook mappánkban.

A zsűri tagjai:
Luu Anh Tuan (divattervező)
Bujdosó Bianka (az Our Fashion bloggere)
Till Attila (műsorvezető)
Fogt Linda (cyclechic.hu bloggere)
Hajdu András (fotós, Én és a biciklim)
Kolontai Dóra (a Glamour magazine stylistja)
Simonovics Ildikó (SFB projekt kurátora)
Szűcs Péter (a Fashion Issue főszerkesztője)
Mikael Colville- Andersen (a Copenhagencyclechic.com alapítója, a Guardian TOP10 divatbloggerének egyike)

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A divatbemutató előtt a Budapesti Közlekedési Központ által szervezett Autómentes Nap várja a látogatókat, az esemény után pedig az Ankertben lesz afterparty. A Paulay Ede utca és a Dalszínház utca sarkán álló szórakozóhelyen a Sticky Beats dj duó tagjai, TMX és Brandon zenélnek és bemutatásra kerül a világ különböző kontinensein, köztük hazánkban készült bringás képekből álló Cycle Chic album és a Street Fashion Múzeum kiadvány.

A rendezvény a Csepel, a Magyar Kerékpárosklub, a Budapesti Közlekedési Központ, a Dán Kulturális Intézet és a Fashion Issue támogatásával, az Európai Mobilitási Hét keretében valósul meg.

A szervezőkről:

Street Fashion Budapest

„ A jelen a jövő múltja”

A www.streetfashionbudapest.hu az utcai divatra fókuszáló online archívum, melyet magánemberek építenek 2010 júniusa óta. A cél minél több emberrel megismertetni a projektet, minél többeket ösztönözni arra, hogy magukról fotót és ahhoz adatokat (stílus, mit visel, fotózás helyszíne, ideje) töltsenek fel. Az eredmény egy oldal, melyet a kortársak szívesen böngésznek stílusra, feltöltőre, ruhadarabokra keresve, de ugyanakkor egy olyan adatbázis is, mely mind a ma, mind a jövő társadalomkutatói, divattörténészei számára felbecsülhetetlen értékű archívumul szolgál.

Cyclechic.hu

„Stílusos bringások, bringás stílusok”

A Cyclechic.hu egy bringás életmód blog, ami 3 éve figyeli és közvetíti azt a csodálatos folyamatot, mely során egyre biciklisebb lesz Budapest és a többi magyar város. Célja a pár éve még hihetetlennek tűnő bringaboom dokumentálásán túl, hogy megmutassa a biciklis közlekedés egyszerű, mindenkinek elérhető, mégis nagyon stílusos voltát. Mindezt speciális felszerelések nélkül, a ruhásszekrényből felöltözve.

Cyclechic.hu videós manifesztó: https://vimeo.com/33189970

TEDxYouth@Budapest konferencia előadás: http://youtu.be/4IYWIJWuTlE

Ha tetszett a poszt, lájkold a blogot a facebookon és szavazz rá a Goldenblogon!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr794754435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása