Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Egy éves lett a Cyclechic.hu

Egy éve és két napja ezzel a ma már eléggé fapadosnak tűnő poszttal indult a stílusos bringások és bringás stílusok magyar blogja. Most viszont nem önfényezés jön, inkább átnyújtjuk Nektek a virtuális tortát, és szeletenként felidézzük az elmúlt év legjobb pillanatait.

Azso képe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Cyclechic.hu a bringázás napos, vidám és divatos világáról szól. Egyre többen találják magukat bringán, és nem azért, mert környezetvédő aktivisták, hanem rájöttek, hogy szabadságot adó, gyors, egyszerű közlkedési eszköz, és ráadásul a kúlságfaktoruk sem csökken ezzel. Sőt! Hazudnánk, ha titkolnánk, hogy nagyon szeretünk biciklizni, és szeretnénk ha még többen fedeznék fel ezt az érzést. Dokumentáljuk és diktáljuk a divatot, megmutatjuk, hogy biciklizni természetes, egyszerű, de nagyon is stílusos.

124-szer posztoltunk tavaszi képeket, 80-szor nyáriakat, 105 őszi és 73 téli bejegyzés született. Egy hónaposként olvasói fotók és közönségszavazatok alapján kiderült kik a tavaszi Critical Mass példaképei:

Ugyanekkor közreműködtünk a Néprajzi Múzeum óriásira dagadt bringaképtárában, és később a Múzeumok Éjszakájában is. A Néprajzi őszi Recikli-bicikli bemutatóján pedig zsűriztünk és bringakerekekből készített installációkon állítottunk kifotókat, ami megjárt több fesztivált és rendezvényt is.

"Szaklapként" tévhiteket oszlattunk és bringás tippeket adtunk, köztük szponzor barátaink karácsonyi ajándékötleteivel. Elsőkként közlünk érdekes külföldi tanulmányokat. Kiruccanásainkat Berlinben, Londonban, vagy Olaszországban is a lázas fotózásban töltöttük a kedvetekért:) Persze nem feledkezhetünk meg a gyereknapi fotópályázatról sem.

A fél éves blog i-jére pedig a fényes csillag alakú pontot a teltházas chicbuli tette fel az Autómentes Napi CM után chic divatbemutatókkal, amin mi ámultunk a legjobban.  A felforró táncteret előző nap egy workshop előzte meg, amin többek közt anyablogunk, a Copenhagen Cycle Chic szerkesztője is részt vett.  A nemzetközi visszhangú buli előtti CM résztvevői közt pedig újabb fotópályázatot írtunk ki Critical Chic címen. Gyönyörködünk és nem hiszünk a szemünknek a magyar bringaboom-ot látva.

Most, mikor a tavasznak örülve várjuk az új BAM-ot, amibe tavaly mi is beszálltunk, még emlékszünk Budapest legbringásabb telére, biciklis BKV sztrájkkal a fagypont környékén. Erről az évszakról szól a sztrájk fiú szíveket megdobogtató képe alatti chicvideó is:

Úgy látjuk, sikerült olyan láthatóan új közönséget megtalálni a bringázással, amely már nem az aktivista, lázadó közegből, hanem a mindennapos, egyszerű használat felől közelítenek a bringázás felé. Amilyen a bringázás: mindennapos, egyszerű és mindenki számára egyenlő. Mert látták, hogy ez jó.

Folyamatosan figyeljük a kommenteket, a facebook reakcióitokat,  és várjuk a véleményeteket, érdekel Ti hogy látjátok a chic egy évét! Sok újdonságot tervezünk a 2. évre, és szeretnénk ezt minél népszerűbbé tenni. De ezek még titkosak:)

Szeretnénk megköszönni mindenkinek a beküldött képeit, a megosztásokat, a véleményeket, szavazásokat, és a legtöbbet azoknak, akik a legtöbbet dolgoztak a chic-ért szerkesztőként, fordítóként, képmahinálóként, webesként, ötleteléssel, gyűjtéssel, jaj, mit hagyok ki? Ja igen, az együttműködnő partnereket, és hogy továbbra is küldjétek a képeket a chic@rabic.org -ra!

Summarum: az utóbbi időkben a városi bringázás visszanyerte méltó helyét a  közlekedésben, és még az is kiderült, hogy ez sikkes (kúl, trendi, laza, ahogy neked tetszik). Megállíthatatlan. Na, egy friss képet még bedobok, és elindulok szembetalálkozni Veled a péntek hajnali forgalomban.

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr891851258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása