Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Miniszoknyájáért állította meg a bringást a rendőr

Miután 5 nap alatt kétmillióan sírták és nevették végig egy büntetés miatt önveszélyesen szabályos new yorki bringás eséseit, újabb rendőrviccbe illő hatósági közeg verte ki a biztosítékot a Nagy Alma bringásai közt.

A gond most a "nem megfelelő öltözék" volt.

 


Egy lányt a túl rövid szoknyája miatt állított meg egy rendőr és küldött haza átöltözni, mondván balesetet okozhat hogy elvonja az autóvezetők figyelmét.
Soho, New York, 2011.

Az eset egyébként Jasmijn Rijcken-nel, a Vanmoof bringamárka holland képviselőjével történt, miközben a térképét nézte a bringája mellett állva. "Meg voltam ijedve, a rendőr nagyon mérges volt és megfenyegetett, hogy megbüntet" - mesélte később Rijcken. A városban egyébként még áprilisban megbüntettek egy nőt, amiért kormányra akasztott szatyorral tekert.

Az ügyet a New Amsterdam (sic!) Bicycle Show robbantotta ki  és most csütörtökre már csinos, elegáns és rövid szoknyás biciklis felvonulást is meghirdettek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Mielőtt feltennénk az értelmetlen kérdést, hogy hány gyalogost állítanak meg ilyen indokkal, szögezzük le: nem lennénk annak a rendőrnek a helyében, aki a csinos bicajos combok miatt leeszi az ingét lekváros fánkkal. De ha mégis leennénk, örülnénk, hogy ha akció van és sietni kell, ők könnyen félreállnak és nem akadunk el a nagy Hummerek között.

A rövid szoknyás bicajozás ugyanis azt jelenti, hogy a közlekedési kultúra fejlődik és már nem csak tapadónacis robotzsaruk közlekednek bicajjal. Ahogy rövidülnek a szoknyák, úgy lesz jobb a város.

Itt van például Olivia Palermo new yorki modell. Nem örülne a biztos úr, ha minden nap az őrs előtt lakatolna?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Amíg készülünk a #shirtskirtprotest képeire, gondolkozzunk el picit.

Nem úgy volt, hogy a 19. század végén a bicikli adta meg végre a nőknek a mozgás szabadságát? Ha ez így túlzás is lenne, az tuti, hogy amíg a városokat át nem szabták az autókra, mindenki a mindennapos viseletében bringázott. Nők és férfiak elegánsan vagy szakadtan, ahogy mellesleg a mindennapokban éldegéltek. Majd a bicikli kiszorult a falvakba és a városokban csak pár renegát maradt a maga technikai felszerelésében vívva térért folytatott városi gerillaharcát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Frisnyák Zsuzsa: Női kerékpározás hőskora

Az új évtized viszont szerencsére paradigmaváltást hozott, rájöttek a városok, hogy elsősorban arra vannak, hogy éljenek benne és nem arra, hogy pöfögjenek. A bicikli,mint közlekedési eszköz újra előtérbe került, újra a magunk stílusában tekerhetünk végre. Még ha ez pár vallási fanatikus módjára a népet nevelő megkeseredett igazi vagy önjelölt rendőrnek nem is tetszik.

Aki nem bírja levenni a lányokról a szemét, üljön biciklire!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csepel reklám a BMX-ezés hőskorából és hollywoodi filmsztárok egy 1940-es Life Magazinból:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budapest 2011. A villantás ellen leggings és harisnya véd:




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel tudjuk, hogy azt is érdekli, aki tiltaná, ajánljuk nézzen még több képet szoknyás biciklis lányokról!

Ha Ön nő és megvédené magát a még több rajongótól, használjon designer szoknyacsipeszt!

Extrák:

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr322976478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása