Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Happy birthday Copenhagen Cyclechic!

Eljött hát az idő, anyaszájtunk június 11-én két éves lett!

Nagyon gratulálunk nekik, hiszen ami a blogger első, 2006 őszi fotójából kinőtt, az egy különleges sikertörténet. Pár dokumentációs jellegű fotó Koppenhága mindennapi életéből, és egy világraszóló üzenet. Az alapelv, miszerint lefotózzák és közszemlére téve megmutatják, hogy mit is jelent a bicikli: egy egyszerű használati tárgy, ami mindenkinek van, és mindenki a legtermészetesebben használja. Nem ördöngösség, sőt. Nem néznek rád tágra nyílt szemmel, ha bringával érkezel a munkahelyedre, a színházba, a múzeumba, vagy épp egy esküvőre. Olyan dolog a bicikli, mint egy porszívó. Van, és használják. És ez az, ami beköszöntött Budapestre is, amiről a mi oldalunk is szól. A városlakók felismerték a bringa előnyeit, amik nem holmi nagy világot rengető ideákból állnak. Puszta tények, mint a gyorsaság, a kényelem, a vidámság és az eldobható fitneszbérlet. A csökkenő szmog csak ezután jön, az élhetőbbé váló városi terek pedig már urbanisztika, folyamatos kapcsolatban az egyes ember és a nagy városi szint között.

Amit ez az oldal elindított, azóta a világ minden pontján kisarjadt, és mind egy dolgot mutat meg: a helyiek hogyan bringáznak sikkesen, divatosan, saját stílusukban, egy szóval természetesen. A CPH cyclechic főbloggere azóta a világot járja, előadásokat tart a bringa marketingről, hiszen egy óriási dolgot talált ki: a bringázás népszerűsítését egy ilyen egyszerű formában. Közben persze folyamatos együttdolgozás folyik a város bringás ügyeiért felelősökkel (Mikael felesége pont ilyen helyen dolgozik), akik erősen támogatják őket. Hiszen mi más ez ráadásul, mint hihetetlen jó településmarketing? Te mit tudtál anno Koppenhágáról? Andersen? Igen. Fura házak? Igen. Biciklik? De hiszen az Amszterdam! Igenis meg nem is. Mert még ha nem is Koppenhága a "world's cycling capital", ahogy a blog írja, ma már ez az egyik legerősebb terméke, és a fejekben is felnőtt már a holland fővároshoz.

És ki tudja, kik jönnek utánuk? Berlin, Bécs már jó úton van. Folytassuk hát a B- betűs tengelyt Budapesttel. Mi is bringás város voltunk, egy kis intermezzóval, és most újra azokká válunk. Irány hát a nyugat két keréken! Ehhez pedig Ti kelletek, hiszen Ti bicikliztek minden nap, ahogyan jól esik, és a mi lassan 3 hónapos blogunk sem működik nélkületek.

Köszönjük Koppenhága, köszönjük Budapest!

fotó: Sarnyai Kriszta, Néprajzi Múzeum Bringaképtár fotózása a CM alatt

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr1001178871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása