Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Az első chicbuli utáni másnapon

Túl vagyunk hát az első chicbulin. A mérleg? 20000 felvonuló a Critical Mass-en, utána teltház (/bringatárolók/rácsok/udvari díszek/óriás udvari asztalok) a Merlin színházban, két megpingált graffitis bringás tabló, szabad levegős mulatság az udvaron, fotókiállítás a földszinten, és a lényeg: két fergeteges divatbemutató, majd pedig hajnal 2 órás határozott zárással kipenderített utolsó táncoslábúak.

Tülekedő tömeg közepén zakók, nyakkendők és fényvisszaverők a populáris ruhaboltokból biciklin, bringástáska, törökgatya, merészebb kapucnik a dobogón. Fedett helyen gyűltek össze a bringás stílusok, ami hamarosan már nemzetközi hírt fog kapni.

Cycle Chic

Fotó: Krasznai Zoltán

Az első divatbemutató az egyszerű utcai viseletekről szólt. Linda, a Cyclechic.hu stylistjának válogatása  után már igazán nem mondhatja senki, hogy egy sikkes Hercules, egy bizniszmenebb evobike, vagy akár egy kattogós Puch nem fér össze a munkábajárás eleganciájával, a laza fiatal fiúk és trendi lányok stílusával. Világmárkák, ahogy azt a mindennapokban is hordják szerte a világon. Biciklire ültetve. Betekertünk a mainstrembe, az a helyzet barátaim.

 

Bicycle Art and Design

 Fotó: Krasznai Zoltán

Ezután pedig a BAD bringás tervezőinek kollekciójánál a bringaközpontúbb tervezés nagyjai egy olyan show-t készítettek el nekünk, amire a tavalyi első szubkult bemutatójuk után alig ismerhetünk rá. Ahogy léteznek a világmárkák, úgy vannak itt az egyedi megoldások. Táskapulcsik, néha kicsit betegebb, vagy éppen különlegesen elegáns szettek. Hiszen nem vagyunk egyformák, de mindannyian bringázunk. Az egészt lezáró ováció talán a Critical Mass 50 méterre történt bringaemelő ordításával vetekedhetett- a BKV irodákban legalábbis biztos körbenéztek, mi ez már megint.
 

 Valamint pár képkocka ízelítőnek, amíg befutnak a sorozatok :)


Az utána következő mulatozásról már külön nem emlékezünk meg, legyen ez mindenki szép emléke, de egy dolog kiderült az Autómentes Napon: a bicikli és a divat nem két különálló dolog. Mindenki öltözködik valahogy, és, hogy bicikli van a ruhái alatt, az csak egy helyzet, egy közlekedési szituáció könnyű megoldása. Hogy ettől jönnek a boldogsághormonok, az izmok is nőnek meg a levegő is tisztul, az másodlagos. Mi pedig erről beszélünk már több mint fél éve. A bringásról és stílusáról.

A közeljövő? A tegnapi Critical Mass-en készült képeiteket küldjétek el nekünk (chic@rabic.org) vasárnapig! A leválogatás, majd közönségszavazás után a három nyertes egyedi tervezésű CM emlékpólóval lesz gazdagabb a Cyclechic.hu jóvoltából!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr991402695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása