Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Eső ellen bringázással

Ha esik, a legnagyobb segítség az, ha bringásokat látsz. A Te jelenléted is segít másokon, de azért ne szívd meg. Tippeket adunk, amikből pár nap után összeállhat a számodra tökéletes megoldás.

Eső ellen szuper a viharkabát. Semmi spila, semmi bélés, csak valami, amit magadra tudsz dobni, és ha nem kell, el is fér a táskában, vagy kosárban. Úgyis jön a tél, nem árt előszedni a vízállóbb cipőket. Lányok, elő a gumicsizmákkal, éljenek a virágos csodák a pedálon! Ha van egy vízálló kabátod, az még jobb. Azt írtuk már többször, hogy a teljes vízállóság viszont kevésbé szellőzik, és hát gyalog mégis jobban lehet fázni, mint mozgás közben. Ezért próbáld ki mi a jobb neked: több réteg ruha, vagy elég-e egy vékonyabb pulóver. Ha áll a víz és csúszik az út, úgyis jobb lassabban tekerni - így a beizzadás is elkerülhető. Kézbe az esernyőt nem ajánljuk, de a bármilyen kesztyűt igen - ha nem vagyunk svéd halászok.

De mit vegyünk alulra? Hó esetén kellemesebb, hiszen nem

csak szép látvány, hanem leverhető és nem is áztat át egyből, mint egy nagy zuhé. Ilyen esetekben, ha van rajtad egy harisnya, vagy egy plusz réteg, lehet, meg sem érzed. Mindenesetre jól jöhet egy cserenaci. Aki vállalkozik rá, pár ezerért tuti védelmet kaphat egy poncsótól,

ez csak a szélben lehet vitorla. Hosszú nadrágok esetén jól jöhet egy fényvisszaverős bokapánt, mert megvédi a nadrágod a hajtókaron csurgó olajos víztől, és még jobban is látnak vele. Vannak már igazán cool, tépőzáras és recycle cuccok is ebben a műfajban.

A forgalomban a csúszásveszélyre és tócsákra érdemes figyelni. Senkinek se ajánljuk az áruházi műanyag sárvédőt, az ultimate biciklinek, a libakergetőnek sem véletlenül van olyan hosszú. A tócsával két baj van: nem tudod mi van alatta, és ha belemész csuromvizes lehetsz. A haj? Sisak, sapka vagy kalap ezer jóra képes, és még az outfited is kilóghat a dzsungelharcosok közül. Parkolásnál az ülést pedig egy sima szatyor, vagy Bringabugyivédheti szuperül a víztől.

 

Aki 10 kilométernél messzebbre teker minden nap, már érdemes több dologra odafigyelni, de még a legdurvább szettek is kijönnek egy tankolás árából, te pedig kemény maradsz. A CM-es futárok és hard kommutátorok tanácsai.

Persze, ha máshogy csináljátok, vagy van jobb tippetek, élményetek, hát ne tartsátok magatokban, a kommentablak nyitva áll!
Esetleg küldjétek el fénykép formájában :)

Az időjárásos sorozat mai adása is Karsay Noémivel készült duóban.

Fotó: Vargosz, sustransshop.co.uk, bringabugyi.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr11448843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása