Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

"Megcsináljuk magunknak!"

Vasárnap délután a Thököly úton jártunk, ahol a CM-en szerveződött biciklisáv tisztítás második felvonására gyűlt össze egy maroknyi lelkes biciklis. A szép fixik gazdáit arról kérdezgettük, miért szeretnek biciklizni, hogyan öltöznek fel, ha odakinn hideg, nyálkás idő van, és miért is olyan jó Budapesten biciklizni. Beszéljenek tehát a biciklisek!

Dóri

Már múlt hétvégén kezdtük. Azért jöttünk ide, mert ez új bringaút és nagyon koszos, ahhoz képest, hogy a városnak kellene tisztítania. Lassan haladunk, meg kevesen vagyunk, de jövő vasárnap is jövünk.

Én még csak február óta biciklizem. Azért kezdtem el, mert nem szeretek a BKV-n nyomorogni az emberek között. Montival kezdtem, aztán úgy gondoltam, hogy a fixi könnyebb, egyszerűbb ezzel menni. Az első telem egyelőre nagyon hideg, de remélem kibírom. Térdmelegítőm még nincs, meg kesztyűm se, amit otthon találok, azt felveszem. Két pulcsi, mert kabát ilyenkor még nem kell.

Szerintem jó Budapesten biciklizni, én élvezem, ha sok az autó és lehet köztük mindenfelé menni. Mindig forgalomban megyek, a bringautakat se nagyon használom. Szerintem egyre jobban vigyáznak már ránk az autósok.

Peti

Pénz szabja meg, hogy mit veszek fel, ezért turkálóból szerzek old school felsőket. Megpróbálok rétegesen öltözködni. Ősszel-télen a térdre kell figyelni. Kell egy teljesen egyszerű, ezer forintos cicanadrág, meg térdmelegítő, amit gyógyászati segédeszköz boltban lehet venni. Jó sufnituning módszer például: zokninak szoktam levágni a végét és akkor azt lehet felhúzni a térdre.

Másfél éve biciklizem, télen is. A melóm is utcai meló. Ezért is kezdtem el biciklizni, mert télen így jóval gyorsabb és kevésbé fázik az ember.

Domonkos

Azért vagyunk most itt, hogy letakarítsuk a biciklissávot, mert telehordták mindenféle szeméttel az autók. Egy része még építési hulladék volt múlt héten, és mivel az FKF nem csinálja meg, ezért úgy döntöttünk, hogy ha mi használjuk, akkor megcsináljuk magunknak.

Ha a műanyagmotort is beleszámoljuk, akkor 3 éves korom óta biciklizem. Most már négy-évszakosan is. Télen különösen figyelni kell a térdre, én motoros térdvédőt használok és bringásnacit a farmer alá, mert az kényelmes és elég jó védelmet nyújt. Fölül meg van egy póló, egy bringásmez, egy vékony pulcsi, de ez már sok is, mert a bringásmez nagyon jól melegít. Bukósisakot túrázáshoz hordok, városban nem mindig. Miért jó biciklizni? Azért mert gyorsabb és élvezetesebb, mint bármi más.

Márton

Futár-wannabe-k vagyunk. Azért is öltözködünk úgy, mint ők, mert felnézünk rájuk. Egyszer majd mi is futárokká szeretnénk válni. A futár-szerkó: először is van a feltűrt nadrág, meg így kényelmesebb is tekerni. A futárzsák is elengedhetetlen kellék.

Miért lehet jó futárnak lenni? Mi utálunk egy helyben ülni, és ez egy olyan munka lenne, amit élvezettel tudnánk csinálni. Én egy-két évig mindenképp ki szeretném próbálni. Egy éve bringázom komolyabban és most már télen is akarom rakni neki.

Jövő vasárnap is lesz biciklisáv tisztítás a Thököly úton! Seprűre fel!

Fotók: Gulyás Kristóf.

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr441544619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: unlimited Web hosting voucher code 2018.05.09. 08:06:19

Can a lease be broken if job transfers - niobuvr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása