Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Kézzel készült

A Millenárisban (a budaiban, nem a velodromban:) ) zajlik az EMAT, vagyis az Épített motorok és autók kiállítás, melyen idén a kézzel épített (és egyéb különleges bicajok) is teret kaptak, hála "Rocket Janó" munkásságának.

Őszintén szólva a Chic-et a bicikliben nem annyira a matéria és a mérnöki tudomány hozza lázba, kardán vagy karbon, nekünk nem kardinális kérdés (höhö) de ezért érkeztünk segítséggel, WPA helyettünk is mindenféle építős-pimpelős weblapok nézegetésével töltötte már az időt, meg a lelkesedés is megvolt, így a 'szakértő' tekintetek adottak voltak.
A parkban zajló vásáros-lufis-fafaragós-biolekváros standok után a Jövő Házában lehetett közelebbről szemrevételezni a karosszéria lakatos és autófényező mesterségek elszállt válfajait. Most ugye biciklis szemmel nézve ezek ilyen nagy izék, több kerekük van, mint amit megszoktunk, ellenben a kipufogók meg nem ott vannak ahol szoktak, de gondolom akit lázba hoz az ilyesmi az talál itt bőséggel nézni valót.
Sok-sok apró részlet, furmányosság, szarvasagancsból készült hátsóvilla a Harley-n, több éves jóga-előképzettséget igénylő pozitúrában megülhető motorok, Detroit dicsőségét hirdető hatalmas autók melyekben akár egy szolíd kis lábtenisz bajnokságot le lehetne zavarni a csomagtartóban, autók amilyeneket utoljára az Adams Family-ben meg a Wacky Races-ben láttam, bőrruhás lányok akiket pedig most nem részletezett tévécsatornákon.
Szóval van itt minden amit a laikus az ilyen eseményekre gondolva elképzel.
És persze: country zene.

Aztán miután megvolt a megfelelő mennyiségű Angels/Devils hímzésű bőrmellény hátához való dörzsölődés, illedelmes elnézés kérés a fényképekbe való belesétálásért, akkor az emeleten megtaláljuk a bringákat.

Vannak chopperek a Choppershop-tól és a Pipersgarage-tól, foldingok a Folding boltból (Evobike :) fekvőbringák amik Annyira Mások, cruiserek, cargok Johannes Loco-tól, nyelvvel is elérhető távolságban a Merényi Bikes bemutató darabja és fából készült prémium darabok a Rob4Bikenál, Grin-féle sárga-zöld fényezésű mintadarab, elhivatott bringaszerelmes által felújított kardán-hajtású veterán bicaj, antik távcső felhasználásával épített lámpás Csepel Csoda Bálint Páltól és asszem a legelborultabb bringa, ami ránézésre minimum 200 kilós, 'betonvasparipa' Szilvássy István keze munkáját dicséri, mellettük a Magyar Gyártású Veterán Kerékpárok Virtuális Múzeumának darabjai (akiknek a webcímük leírásáért online telefonkönyvet sorsolunk ki).
Lehetne még sorolni mert ezernyi apró kis finomság és részlet lelhető fel a kiállított darabokon, de érdemes élőben nézelődni, közel hajolni és kérdezni a készítőktől.

És akkor a teljesség igénye, valamint az elmélyült válogatással járó munkaórák nélkül némi képes beszámoló, hogy mit lehet élőben megtekinteni:

A kezdeményezés üdvözlendő, a hangulat családias, a bringák rendesen olyanok, hogy látványuktól simán felmerülhet a fejekben a gondolat, hogy ezt én is kipróbálnám.
Jöhet a folytatás!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr212795092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása