Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Így lesz bringa a fémből Csepelen

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy ellátogathattunk az ország legnagyobb bicikligyárába, a némi átmenetekkel, de mégis 80 éve működő Csepel üzemébe.

A XXI. kerületben önálló városrészt alkotó, mégis elszigetelt Csepel Művek területére bárki besétálhat, de az utcákon olyasmit talál, amit az országban máshol biztosan nem. A megkopott fényű gyárváros ma mindenféle cégnek otthont ad, köztük a legtöbb biciklinagykernek is. A sárga macskaköves utcák, szikár téglaépületek és mindent behálózó csővezetékek között készülnek az idén szuperszínessé vált Csepel Royal fixik és egysebességes városi gépek is.

 

 

 

 


 

 

A tavalyi felejthetetlen futár EB-nek is helyet adó Csepel bringagyár most sokkal nyugisabb képet mutat. A bejáratnál a dolgozók esőtől is védett bringái pihennek, a koncerteknek helyt adó hangárban pedig becsomagolva várják a szállítást a kész Royalok. Dobozukon bringaút piktogram, mellette használati útmutató, hogy minden boldog tulajdonosnak első ránézésre leessen a 20 fityinges.

Ott jártunkkor nagyjából 30-40 ember dolgozott folyamatosan az üzemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A gyárépületbe belépve máris összeszerelésre váró elemekkel és végtelen dobozhegyekkel találkoztunk. A harmadik képen a finn piacra utazó Madison vázak láthatóak. Gondolnád, hogy a Finnországban ennyire pörög a csepeli bicikli?

 

 

 

 

 

 

 

Simítások egy távol-keleten készült vázon. A hibás darabok kukába kerülnek.

 

 

 

 

 

 

 

Műhelyi csendélet és a férfimunka hozzávalói

 

A gyárban haladva egyre nagyobb készültségi fokot látni. A színkavalkád után már rendszerezve, egyes alkatrészekkel felszerelve várnak a vázak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A munkásököl vasököl - miután lemérte a szögeket, a satuba fogott vázon gumikalapáccsal lesújtva igazítja a kívánttól való eltéréseket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kerekekbe való küllők és agyak kézi munkával lesznek egymáséi, majd dobozokba kerülnek...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy szerkezetbe helyezve befűzik a felnikbe és síneken továbbítják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A munkát egy robot fejezi be, mely precízen feszesre húzza a kerék összes porcikáját.

 

 

 

Alkatrészek beszerelésre várva. Ezt a kormányt hamarosan egy válogatós finn bicajos keze fogja majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyártósoron az összes alkotóelem a helyére kerül. Utoljára az Audi gyárában láttam hasonló fokozatos járműépítést. A szisztéma itt is majdnem ugyanaz. A "szalag" végén egy kész jármű születik meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csepeli gyárlátogatásnak itt még nincs vége, következő részünkben a világhírű magyar találmányról, a szintén itt készülő Stringbike-ról olvashattok élményeket.

További, kész csepeli cuccokat a Csepelroyal.hu és Csepelbolt.hu oldalon találtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr102815793

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: KFT - 897 Land Cruiser Köszi, hogy majdnem megöltél! 2011.04.11. 13:38:30

Ezúton szeretném megköszönni annak a szörnynek sminkelt öreg néninek aki a címben említett Land Cruisert vezette az M3 bevezető szakaszán, hogy 2011 április 11-én reggel 8 óra körül kis híján felöklelt az autójával, és veszélybe sodorta az én és a vára...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása