Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Vásárolj bringával! - ennyire egyszerű

Vásárolj bringával! Ezzel a felkiáltással jelentek meg ma délután óriásfotók a Deák Ferenc utca/ Fashion Street Vörösmarty tér felőli végénél. A Magyar Kerékpárosklub utcai fotókiállítása azt mutatja meg, hogy autó nélkül is könnyen el tudunk intézni egy bevásárlást, a megspórolt pénzből pedig több és jobb dolgot meg tudunk venni. A dugóban és parkolással töltött időt pedig másra is hasznosíthatjuk.

Nem is lehetett volna jobbkor elindítani ezt a kampányt, mint a karácsonyi előtti őrületben. Basszus, ha ezt előbb mondják! :)

A kiállított molinók különböző kerékpárral közlekedő emberek egy-egy jellemző élethelyzetét mutatja be. A képeken láthatunk lányaival bevásárolni járó cargo-bringás apukát (Kürti Gábor Critical Mass szervező személyében), egyetemista fiatalt, turkálóban vagy épp a Váci utcában vásároló lányt, illetve piacra járó anyukát és elegáns férfit is. A fotók azt hivatottak illusztrálni, hogy bárki el tudja intézni hétköznapi bevásárlását kerékpárral (erről itt találsz meglepő adatokat). Csupán egy kosárra, egy csomagtartóra, vagy nagyobb szállítmányokhoz egy teherhordó biciklire lehet szükség. Az autózás költségeinek megspórolásával pedig sokkal több és jobb minőségű terméket vehetünk meg, ráadásul a dugókat és a parkolási gondokat is elkerülhetjük.


Tudtad-e például, hogy:

  • a vásárlási célú utak 85 százaléka hétköznapi fogyasztási eszköz vásárlása. 
  • a bevásárlások 80 százaléka szállítható lenne kerékpárral is (kosárban vagy hátsó csomagtartón)
  • a vásárlási célú utak nagy része rövid (minden második út 5 km-nél rövidebb) 
  • mégis, gyakran könnyű dolgokat nehéz járművekkel visznek még rövid távolságokra is.


Vagy azt, hogy a bringás vásárló:

  • Hűségesebb, gyakrabban jár üzletekbe, mint az autós
  • Összességében többet költ, mert a sok kisebb, ám gyakoribb vásárlás során többet hagy a kasszáknál
  • Egy autóparkolónyi helyen 10 kerékpár parkolása is lehetséges.

A kampány részeként a Kerékpárosklub készített egy boltosoknak szóló brosúrát is, mely arra hivatott, hogy meggyőzze a kereskedőket a kerékpárparkolók fontosságáról. Segíts Te is, hogy több boltba is eljussanak ezek a tájékoztató anyagok!

A plakátokat a Cyclechic.hu szervezésében és az anKERT közreműködésével Kovács Márton készítette. A kampány az Európai Unió által finanszírozott Cyclelogistics program része.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Küldj be egy téli bringás fotót december 19-ig és nyerj Nokia Lumia 520-ast!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr355697035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása