Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Elegáns bringás táskák futárzsákos beütéssel a ZAGONDesign-tól

Tavaly ősszel jelentek meg a Zagond bőr táskái, melyeken egyből szemet szúrt a futárhátizsákok geometriájába öltött elegancia. Megkerestük a brand-et alapító Varga Lilit és Nádasi Ramónát, hogy meséljenek a márkáról.

Egyből a Hajti Pajti táskái ugrottak be, amikor megláttam a Zagond táskákat. Utána pedig az, hogy végre egy olyan menősített "futárzsák" került piacra, amit elegánsabb, alkalmi ruhákhoz is minden további nélkül fel lehet venni. A Zagond első ránézésre olyan, mint a bringás kultúra: friss, menő, de kicsit sem szubkulturális. Kitalálói elmondásuk szerint egyébként imádnak állandóan mozgásban lenni, így természetes számukra a biciklizés, a túrázás vagy az utazás.

 

Bringás fotót kértünk Ramónától és Lilitől, ők a céges fixijükkel válaszoltak:

A történet szerint a Zagond létrehozásának ötlete Berlinben jutott eszükbe és ma már hátizsákok mellett biciklivázra is felcsatolható válltáskát és olyan kisebb kiegészítőket is készítenek, mint a klasszikus bőr nyeregtáska.

Bár a lányok végzettségük szerint közgazdászok, aktívan részt vesznek a tervezési folyamatban és a fotózásban is, a gyártást viszont egy pécsi műhelyre bízták. Táskáikat olyan srácoknak és lányoknak szánják, "akik hajlandóak áldozni az egyediségre és minőségre, valamint, akik rajonganak a hobbijukért".

 

"Mi azért is választottuk ezt a vonalat, mert magától értetődő számunkra a bicikli mindennapi használata. Nekünk ez nemcsak egy közlekedési eszköz, hanem őrült rajongással tekintünk mind a retro hangulatú országútinkra, mind a komolyabb távra tervezett karbonbringánkra."

A Zagond táskák a klasszikus felültöltős opció mellett oldalsó zsebbel is rendelkeznek, a nagyobb terhelhetőség érdekében pedig bőrszíjak helyett biztonsági hevederrel vannak felszerelve. Én mondjuk kirándulni klasszikus outdoor hátizsákkal járok, de a tervezők azt ígérik, hogy a táska nagyobb kirándulásokat is kibír.

 

"A bringázás számunkra legfőképp a mély nyugalmat jelenti. Sokszor érezzük azt, hogy a város időközönként elviselhetetlen nyomással nehezedik ránk. Ilyenkor egyedül az jelent felszabadító érzést ha tekerhetünk. Magyarországon nincsenek akkora távolságok, hogy biciklivel ne tudd bejárni a legvarázslatosabb helyeket. Elmerülhetsz a természetben, ha épp arra vágysz vagy beolvadhatsz a városi nyüzsgésbe. Kitekerve a Duna-partra vagy akár a piros lámpánál nézelődve bármi meg tud minket ihletni, ami mozgásban van és figyelemfelkeltő. Folyamatosan alakulnak a mi igényeink is, és ehhez a város, a természet tökéletes inspirációt tud nyújtani. A környezetünk a legjobb ötlettár, hiszen folyamatosan változik, mindig tudunk belőle merítkezni."

A Zagond nyeregtáskáit 15000 forintért, a hátizsákokat pedig 39-55000 forintos áron veheted meg mondjuk a Narval Market oldalán.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr195865420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása