Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Itt a biciklik svájci bicskája: a Brit Nagykövetségen debütált a Brompton

40 éve találta fel Andrew Ritchie a Brompton összecsukható biciklit, ami mára az egyik vezető folding márka lett a világon. A cég dolgozói még ma is kézzel szerelik össze nyugat-londoni műhelyükben a bicikliket, amiket Hugh Jackman színész, Boris Johnson londoni főpolgármester mellett az angol királyi család is használ. Idén ősszel - 49.-ként a sorban - Magyarországon is megnyílt a Brompton márkaképviselete, melynek alkalmából tegnap a Brit Nagykövetségen tartották a biciklik első hivatalos hazai bemutatóját.

aronman: brompton-bentley - indafoto.hu

Az Erzsébet és a Vörösmarty tér közti épület parkolójában angol luxuskocsik és az ikonikus Minik mellett sorakoztak az összecsukható kerékpárok, melyek a "jó értelemben vett" prémium kategóriába tartoznak. Jó volt látni, ahogy a 20. századot képviselő autós luxus mellett ma már felső kategóriás biciklik is hivatalos szintre emelve mutatják az utat egy új típusú igényesség felé.

aronman: brompton-nagykovet2 - indafoto.hu

A bicikliket Jonathan Knott brit nagykövet személyesen méltatta:

aronman: brompton-nagykovet - indafoto.hu

A Brompton kerékpárok legfőbb jellemzője a könnyű és gyors összecsukhatóságuk, melynek köszönhetően tökéletesen kombinálható tömegközlekedéssel és az autózással. Én először 8 évvel ezelőtt Londonban láttam, ahogy a banknegyed melletti Liverpool Station metrómegállóból felsétáló öltönyös angol kezében egy táska méretű bicikli volt, amit gyorsan kihajtott és ment is a dolgára. Később 2011-ben a Cycle Chic Blogger Conference keretében használhattunk ilyen bringákat a hegyoldalra épült Barcelonában, ahol a tömegközlekedéssel való összeegyeztethetőség és az utcai bringalopások miatt nagyon népszerűek ezek a biciklik. Amit pedig nem gondoltunk elsőre: kis méretük ellenére abszolút fürgék.

aronman: brompton-zolyomi - indafoto.hu

1-1 Brompton bringa 10 kiló körüli súllyal rendelkezik, összehajtva alig nagyobb a kerekeinél, a váltó és a lánc pedig úgy helyezkedik el összecsukott állapotban, hogy sem a ruhánk, sem más nem lesz tőle koszos. A váz alá hajtott hátsó kerékkel könnyen letámasztható, teljesen összecsukva pedig egy étterembe vagy irodába is bevihető. Szállítani nem csak felemelve lehet, nyitott kormánnyal, vagy a rászerelhető aktatáskával úgy húzhatjuk magunk után az összehajtott biciklit, mint egy gurulós bőröndöt.

aronman: brompton-angol - indafoto.hu

aronman: brompton-angol2 - indafoto.hu

Bár a kerékpárok egyformának tűnnek, unisex vázuk mellett a színeket, a sebességek számát, a kormányok jellegét és méretét, valamint az olyan extrákat, mint a csomagtartó, a bőr Brooks nyereg, vagy a már említett táskák - egyedileg kérhetjük bringánkra.

aronman: brompton-kormany - indafoto.hu

A Brompton.hu-ról megrendelhető agydinamós biciklik ára - persze a kért változtatások mértékében növekedhet - nagyjából 300000 forint körül kezdődik. A kész bringát egy angol Minivel szállítják a vevőnek, de a közeljövőben tervezik egy budapesti junction, vagyis egy Brompton szalon megnyitását is a forgalmazók.

aronman: brompton-nagykovet3 - indafoto.hu

A márka különleges kultusszal rendelkezik, a világ sok országában vannak Brompton-klubok, de Angliában bromptonos bajnokságokat is rendeznek. A most 3 éves Hungarian Bromptoneers nevű rajongói klub több tagja a nagykövetségnél is ott volt. Szórakoztató volt látni, hogy úgy vizslatták egymás összecsukható bringáit, ahogy az autórajongók szokták egymás járműveit.

aronman: hub2 - indafoto.hu

aronman: hub4 - indafoto.hu

aronman: hub - indafoto.hu

aronman: hub6 - indafoto.hu

aronman: hub5 - indafoto.hu

aronman: hub3 - indafoto.hu

Mi nagyon drukkolunk, hogy itthon is beinduljon a prémium összecsukható biciklik piaca és alternatívát jelentsen a közlekedési dugókra, időjárási problémákra vagy a lakatolás sokszor nehézkes megoldására - azoknak is, akik sosem gondolták volna, hogy biciklire ülnének.

Ahol sok ilyen kerékpár van, az egy fejlett bringás kultúrájú ország. Itt az idő, hogy mi is ilyenek legyünk!

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr96885215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása