Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Végre itt egy városi bringás app, amivel mérhetsz, nyerhetsz, problémákat oldhatsz meg

Biztos neked is vannak ismerőseid a facebook-on, akik a letekert kilométereikkel elégetett kalóriáikkal, vagy a budapesti hidakon megmászott szintkülönbségekkel menőznek szinte minden nap. Talán egyszer te is telepítettél egy mérőappot, de igazából sosem értetted, miért kéne a bringázás örömei helyett élő laboratóriumként tekintened a napi tekeréseidre. Most egy olyan appot ajánlunk, ami – bár a kilométereidet is leméri, ha akarod – inkább mindennapos helyzetekben segít. Sőt még akciókat is ajánl, mi is hirdetünk most egyet.

cyclechic_budapest_172.jpg

Mi ez már megint?

 

 

Ősszel új, városi bringázásra célzott szolgáltatásokkal jött ki a Posta Biztosító, és mellé egy ingyenes applikációt is fejlesztettek Hello Bringás néven. Az ígéretesnek tűnő appot bárki – biztosítás nélkül is – használhatja, mert olyan dolgokat tud, amik akármikor jól jöhetnek.

 

Ezekre fizethetsz be:

  • Kerékpárlopás biztosítás: évi 3500 Ft-tól (hoppá, ilyet még nem láttunk)
  • Felelősségbiztosítás károkozásra: évi 1500 Ft-tól
  • Balesetbiztosítás évi 1500 Ft-tól

Miért telepítsem?

 

Az ingyenes, és a biztosítástól függetlenül is használható Hello Bringás appot megpróbálták minél segítőkészebbre faragni, hogy egy defekttől a balesetig terjedően bármilyen gondodat meg tudd oldani.

Mindig tudni akartad, hol a legközelebbi bringaszerviz? Jelenleg még csak két budapesti bicikliszervizt dob fel az app, ezeknél viszont időpontot foglalhatsz, és kedvezményt is szerezhetsz az appon keresztül. Persze nem a legideálisabb, ha a rendszerben fent lévő szervizektől messzebb ereszt le a gumid, de a jövőben újabb szervizek csatlakozása várható a rendszerhez. De olyan is volt már, hogy házhoz hívhattad az appon keresztül elérhető szerelőket. Ez jelenleg nem elérhető, de érdemes figyelni, mikor lesz újra ilyen.

img_1414.JPG

Ilyenkor már hívhatod is a szerelőt

A Helloval is mérheted a tekeréseidet, viszont itt az elismerésen túl ennek más haszna is lehet. Az appon belül találhatsz egy sor boltot, szervizt, vendéglátóhelyet, ahol kedvezményeket kaphatsz a kilométereidért cserébe, és az appot összekötheted más – a health-ben, vagy Google Fitben – tárolt méréssel is.

Szóval leméred, ahogy betekersz a munkába, és máris olcsóbban vehetsz mondjuk egy új Csepel bringát, rendelhetsz egy jó vacsorát a Kukorica Csárdában, hogy ezután Dr. Zhang is olcsóbban szedje le a fogköveidet. Oké, van egy csomó másik bringás akció is, nézd meg őket ezen az oldalon.

Így működik:

 

 

Ellopták?

 

Máshol még nem találkoztam lopásbiztosítással, de most már ez is van. Sőt, ha lefotózod a parkoló biciklidet, akkor még többet is fizetnek. Az app segítségével a lakatolásod helyét is rögzítheted, ami arra is jó, ha mondjuk egy nehéz másnapon fejfájósan keresnéd a tegnapi buli közben valahol ottfelejtett biciklidet.

Én a Baross utca végén próbáltam ki, hogy is működik ez a térképre fotózás:

img_1375.JPG

 

Meghúztad a Lexust a körúton?

 

Bármi gáz van, az appon keresztül bejelentheted a károkat. Ez lopás, rongálás is lehet, de az appban lévő űrlapon baleseti adatokat vagy felelősségi kárt - pl. egy kocsi tükrének letörését is – regisztrálhatod videó feltöltésével.

Csepel bringások és Bikesafe regisztrációval rendelkezők előnye, hogy ők ajándék balesetbiztosítást kapnak.

További részletek a biztosításról itt.

 

App letöltési linkek 

 


Nyereményjáték

 

Kedden reggel 9-kor nyereményjátékot indítunk a facebook oldalunkon, melyben egy fekete Hello kapucnis pulcsit nyerhettek olyan méretben, amilyenben szeretnétek. Ehhez egy lájkot kell nyomni a képre és válaszolni a következő kérdésre:

Kérdés: Mely esetekben fizet a biztosító, ha Hello Bringás app-on vagy weboldalon keresztül vagyonbiztosítást kötünk a biciciklinkre? Sorolj fel egyet!

(A válasz az app-ban is és a weboldalon is megtalálható itt.)

pulcsi_hello_bringas_logo.jpg

(x)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr1213115702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása