Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Első nap a nagykörúti bringasávon

A blog 11 éves történetében nem tudtuk, mikor írhatjuk le ezt a címet, de most megtörtént. Oké, kicsit még rövid, kicsit ideiglenes, de mindenkié. Azoké is, akik még autóban ülnek, akik még csak szerettek volna bringára ülni, de nem mertek. Akik egyébként rengetegen vannak: a budapesti felnőttek 67%-ának elérhető eszköz a bicikli. A Kerékpárosklub által is javasolt új bringasávok - azon kívül, hogy vírusmentes, egészséges és környezetbarát alternatívát nyújtanak - nekik is kedveznek, azzal pedig ha az eddig csak vágyakozók is bringára ülnek, mindenki más is nyerhet vele.

jozsefkrt_lany_k.jpg

Ma reggelre a József körút Blaha Lujza tér felé vezető oldalán készült el a bringasáv a Baross utcától, de a napokban az Üllői út és Nyugati tér között végig fel fogják festeni. Elvileg ideiglenesen, de reméljük, senki nem akarja majd ezután, hogy újra így kelljen majd előrejutni a kocsik közt:

nagykorut_kocsikozott_k.jpg

Az utóbbi hetekben több, évek óta hiányzó útvonalon festettek fel régóta hiányzó, városrészeket összekötő bringasávokat. A Bartók Béla út, Tétényi út és Üllői út után most a Nagykörút Nyugati tér és Üllői út közti szakaszán indult el a munka, hogy kényelmesebben közlekedhessetek.

A bringázni vágyók nagyon régóta várják a körúti sávokat. Sok szakmai vita folyt arról, hogyan érdemes megcsinálni. Most a külső forgalmi sávba festik fel az ideiglenesnek szánt bringasávot, miután a megfeleződött autóforgalom. Nézzük csak, hogy készült:

 

A Kerékpárosklub azt mondja, hogy a mostaninál komfortosabb megoldás lehetne a végleges verzió, de már ez is óriási lépés! Köszönjük minden közreműködőnek: akik kérték és akik tettek érte!

Sokan már el is kezdték használni, és rengetegen még most ülhetnek biciklire, hogy elkerüljék a vírust és egészségesen közlekedhessenek.

Ma délelőtt még sok autóvezető nem számított a sávokra és szokatlanul helyezkedett a belső sávba. Ők holnap már átülhetnek biciklire, vagy másik útvonalat választhatnak.

Kövesd a Cyclechic-et Instagramon is, oda gyakrabban posztolunk bringás életképeket!

jozsefkrt_jonnek.jpg

Kisgyerekkel sem kell kocsiba ülni, az ülésből vidáman tud nézelődni. Az elől tekerő pár eközben boldogan konstatálta, mennyivel tágasabb lett a bringasáv a megszokotthoz képest.

hatranezopar.jpg

"Ennyien vagyunk?"

jozsefkrt_sokan.jpg

A szokotthoz képest tübb lányt is láttunk a bringasávokon. Azokban a városokban, ahol magas a női kerékpárosok aránya, ott jellemzően jobb a kerékpáros infrastruktúra - és fordítva.

ketlany.jpg

Nem csak fiatalok is használatba vették, ez szintén jó jel:

jozsefkrt_bacsi-k.jpg

foldingos.jpg

Kölcsönzős bringával is használhatod:

donkey.jpg

GO!

netpincergo.jpg

Használjátok! Biciklin könnyebben elkerülhetitek a koronavírust, egészségesebb az autózásnál és még át is mozgat. Akár a munkába vezető útvonalaitokat is ki tudjátok próbálni most a kisebb forgalomban, akár az otthoni munkában elgémberedett testek átmozgatására is jó a bicikli.

Kezdőbb kerékpározóknak a Kerékpárosklub Kisokosát ajánljuk gyakorlati tippekkel.

mk_1sza_2020_hatszel_poszt_k.jpg

Támogassátok adótok 1%-ával és a tagsági akcióban a Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr1215645950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása