Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Tévhitek I

Ez a sorozat azoknak szól, akik félnek a kerékpározástól. Összegyűjtöttük a tíz legjellemzőbb tévhitet a bringázásról, és jól el is oszlatjuk őket. Kísérd figyelemmel, aztán már csak fel kell öltöznöd, keményre pumpálni a kerekeidet, és indulhatsz.
 
Tévhit 1, avagy a leggyakoribb kifogás: „Nincs elég kerékpárút. Védtelen vagyok, félek az autók között tekerni.”

 

Nem kell feltétlenül bicikliút, sőt biztonságosabb az autók között tekerni, mint a rendezettnek tűnő viacolor mezőn*. Ha most kezded felfedezni a közlekedés eme formáját, és bizonytalannak érzed magad még városi terepen, akkor keress kisebb forgalmú utakat a térképen, amik elvezetnek a célállomásodig. Ki tudja, lehet meg is lepődsz a végén, hogy milyen eldugott látnivalók vannak a városban, ahol élsz.

Ha az úttesten haladsz azon kívül, hogy nagyobb eséllyel kíméled meg paripád a rossz minőségű bringautaktól, még látnak is az autót vezető polgártársak. Így nem okozol se nekik, se magadnak kellemetlen és fájó meglepetést egy koccanás képében.

A bringa jármű, ezért ugyanúgy az aszfalton a helye, mint a terepjáróskopasznak vagy akár a vezetés közben a sminkjét igazító Smartos nőnek. De ha szemfüles vagy és használható a reakcióidőd (ha bevered a fejed az asztal sarkába és három másodpercen belül odakapsz, akkor ez a kritérium megvan) -akkor semmi gondod nem lehet. Gyakorlásképpen ezen felül tudom tanácsolni, hogyha látsz valakit az úton betyárkodni** akkor állj be mögé és kövesd. Nem valószínű, hogy meg fog sértődni, és segíthet betekintést nyújtani, hogy milyen jó is, ha nem a rakodókat kell kerülgetned a gyros árus előtt.


Ha mégsem hoztuk meg a kedvedet az aszfaltbetyárkodáshoz, akkor még mindig választhatod a nekünk "fenntartott" sávot, de figyelj a kereszteződésekben, mert a legtöbb sofőr a kanyarokban nem számít egy nagyobb sebességgel érkező bringásra.



* viacolor mező - tipikus budapesti bicikliút, mely a lerakást követő egy éven belül darabjaira hullik

**betyárkodni - autók között haladni a forgalomban

 

Piktogram: Scheiling Domonkos
Modell: Áron
Fotó: kánaán
Cikk: Az MK írása alapján kánaán

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr521058498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása