Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Brrr, itt a hideg! - Tanácsok a bringázáshoz

Még itt a múlt heti rövidgatya, a nyári póló se száradt meg a mosás után, de máris ránk zúdult egy napnyi eső, ma pedig itt a skandináv durvulás. Na félre a pesszimizmussal, hiszen a bringa öröme nem csak a nyári estéké - ha egy kicsit felkészülünk. Ebben adunk gyakorló mindennapos tanácsokat.

Első, és legfontosabb tanácsunk: nem kell túlspilázni az őszi- téli chic módra bringázást, hiszen nem csinálunk semmi különlegeset, közlekedünk. Hideg, szél és eső mindenhol van, csak itt picit másképp.

Az első aranyszabályt a mai divat nagyjából már megoldotta: nem előnyös, ha kilóg valamid a ruha alól. Sokkal szexibb tud lenni egy jól felöltözött bringás lány, mint ha a buszon ülve egyszer csak egy libabőrös alhas tekint be intim szféránkba. De a fiúkra is vonatkozik, hogy sokak bringás pozíciója miatt az amúgy nem rövid dzseki sem biztos, hogy jól védi a derekat. Bizonyos pozíciókban bringázva a kabát ujja is hirtelen rövidebb, így jó, ha van alatta egy hosszabb ujjú pulcsi, vagy az amúgy is kéznél lévő kesztyű is segíthet.

Bringán a saját tested fűt a légkondi, vagy mások lehelete helyett, ami valljuk be, kellemesebb. Az izzadás, kimelegedés emberfüggő, de bringán mozogva erősebb lehet, mint gyalog. Így akár három póló, mint egy pulcsi. Jó, ha van mit le- vagy felkapni, ha úgy adódik.

Ma 5 fok körül volt nappal, de a széltől ez simán fagypontnak is érezhető. Ilyenkor pedig nem árt már, ha van egy kapucni is a kabáton, vagy egy jó sapka a fejen/ sisak alatt. Az ízületek (csukló, térd) védettsége sok bajtól megóv. Hosszabb, akár derék alá érő kabátok, pulcsik (LC szerint a tunika:) és a szélben lobogó sálak nagyon is bringa kompatibilisek. És alul? Csizmák, harisnyák, derékmelegítők, ééés, ha nagyon fagy, megkockáztatjuk, hogy a jó kis jégernaci (alias thermo aláöltözet) se ciki.

Keep it cool, a tavasz majd jön, mi viszont nem altatjuk a bringát télen, ahogy az északi cudarabb vidékeken sem teszik. Ezek a tanácsok egy átlagos közlekedési távon (3-10 km) belül simán jók, de nem személyre szabottak (nem vesszük vissza a mikrót, ha felrobban benne a macska:).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holnaptól jöhet újra a víz és a hó, ezzel folytatjuk. Láttátok már a beépített időjóst oldalt?

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr61447498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása