Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Milyen az a bringás divat?

A téli BAM oldalán jelent meg interjú Lindával a cyclechic stylistjával párhuzamban a BAD vezető figurájával, Serinnel. Most Linda szavait olvashatjátok, este a Gödörben pedig ezt továbbfűzzük a chic-bam-bad esten.

Bringás divat – létezik ez valójában? Ha igen, miért, ha nem miért?

Persze, hogy létezik! Vannak olyan elemek, amik csak kerékpározás közben jelennek meg, mint például a féloldalt feltűrt nadrágszár (hogy ne olajozzuk össze magunkat) vagy esetleg az övet egy lánc lakat alkotja, egy kis kesztyű (hogy kényelmesebb legyen a kormány fogása) vagy a féloldalas táska, amit már sokan gyártanak praktikussága miatt.
Szerintem a divat és a bringázás nem két külön álló fogalom, tulajdonképpen bármilyen divatos cuccban is lehet tekerni, így nem biztos, hogy külön kell választani a kettőt, inkább csak fel kell vagy lehet turbózni bringásra az átlag ruháinkat. Ezen kívül ne felejtsük el, hogy vannak olyan brandek, akik a kerékpárosoknak készítenek ruhákat-kiegészítőket! Külföldön persze sok ilyen van, itthon pedig a BAD csapata a leginkább ismert és tevékeny „gyártó”.

A nagyvilág trendjei elérik a bringásokat is?

Mint ahogy az átlag embereket, így a bringásokat is! Minden szezonban vannak olyan elemek, amitől az felismerhető, és ahogy említettem, a divat és a kerékpározás nem áll távol egymástól, így itt is láthatjuk az aktuális trendeket mind ruházatban, mind kiegészítőben. Az egyes scénáknak pedig vannak internetes portálok is (mint a cycle chic), ahonnan a nagyvilágból elcsenhetnek pár új ötletet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kerékpár díszítése mennyire kerül előtérbe manapság? A bringás inkább magát vagy kétkerekűjét varázsolja újjá?

Úgy gondolom egyre fontosabb a kerékpár díszítése. A gyártók sok új kütyü megjelenésével ösztönzik vásárlásra a társadalmat, és mint mindenben, itt is fejlődik a „kerékpár tuning”.
A bringás pedig mind magával mind a biciklijével is törődik, így szerintem mind a kettő fontos, de azért ez változó. Talán a lányok azért inkább magukat, a fiúk pedig inkább a kerékpárjukat díszítik, de ez sem törvényszerű, mert vannak igazi csajos bicajok is szuper színes küllődíszekkel, kosarakkal, stb…

Mi a tapasztalatod, a lányok vagy a fiúk ügyelnek jobban bringázás közben öltözetükre?

Természetesen mivel a lányok mindig jobban szerettek öltözködni, mint a fiúk, így biciklizésnél is ők figyelnek jobban, hogy mit mivel és mi passzol a bicajhoz, de azért most már a fiúk is fontosnak tartják, hogy a bringájukhoz öltözzenek (erre is van sok példa a cycle chic-en), sőt szerintem egyre bevállalósabbak lettek színek és fazonok terén is!

A különböző kiegészítők, táskák, kesztyű, sapka, kitűző, mennyiben alkotják szerves részét a bringás „imidzsének”?

Abszolút! Nagyon fontos, mivel az öltözködésünkön látszik, hogy milyen zenét szeretünk, milyen stílusúak vagyunk, vagy hogy hol dolgozunk, így ez meghatározza biciklis „imidzsünket“ is. Ha valaki irodista, akkor kösztümben-öltönyben bringázik a munkahelyére és ehhez kényelmes városi kerékpárt fog választani, valószínű lesz egy bokapántja, hogy ne olajozza össze magát, kosarat szerel a biciklire, hogy bele tudja tenni például a laptopját és a táskáját stb., de ehhez képest egy egyetemista, egy délutáni csevejre induló lány, egy bevásárolni készülő nagymama, egy oviból gyerkőcöt hazahozó apuka, egy bmx-es középiskolás vagy egy futár egészen másképp fog kinézni, más elemekkel, más kiegészítőkkel; mindenki az adott célnak megfelelően…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr551702532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása