Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

ECMC2010 Budapest - Arcok/Faces

/English version commin soon/

Mindenekelőtt egy mondat, hogy miért számol be a Chic a hétvégén Budapesten rendezett futár EB-ről, amikor a cyclechic vonal leginkább a komfortosabb, "kommerszebb" kerékpározás tengelyén halad (már amennyiben valakiben felmerülne ilyen kérdés; de talán inkább csak indok, hogy leírhassam a következőket).
Nos, a biciklis futárok életmódja, közlekedési szokásai, felszerlései, biciklijei meglehetősen eltérnek a kommuter biciklizés domesztikált formáitól, mint öltöny meg szoknyavédő, "style over speed" és hasonlók. Ám a kerékpáros futárok voltak a városi biciklis közlekedés pionírjai, a motorizált forgalom közlekedési dugóinak Amundsenjei, akik az addig csak és kizárólag autók által birtokolt városi területekre. (Tudjuk, hogy a városi bringás pionírok igazából a természetes, chic vonalat képviselték először, de őket elsöpörte az autóuralom. Később sem kizárólag futárok jártak bicajjal a nagyvárosokban - pl postások - de jellemzően tőlük eredeztethető ennek a dolognak a hazai terjedése). Ha ezek a lelkes/bolond/vakmerő/bátor biciklisták nem kezdik el járni a járatlan vonalakat, akkor jó eséllyel nem lett volna Critical Mass, minden biciklis társadalmi mozgalmak eredője, melynek érdemei ma már igencsak nehezen tagadhatóak (elegendő kinézni egy -6 fokos téli éjszakán a körútra és számolni az elhaladó bicajosokat).
Ha pedig nem lenne Critical Mass, valószínűleg nem lenne Cycle Chic sem, mely a CM fa törzsének egyik hajtása a sok közül.
Ezért adózunk tisztelettel az elődök előtt.

Nomeg mert mi is baromira szeretjük a fixiket, az alleycatet, a 150 méteres skid-elést, a "durván megrakós" sprinteket, a keményen belemenős bringapoló meccseket, a vidám, rekedt hangú éneklést, a kikötői kocsmák hangulatát idéző futár fesztiválokat.
(azért a futáréletben erősen vannak az egykori matróz-kalóz életmóddal megegyező vonások /lásd bajusz-verseny/, így teljes a romantikus hangulat, a magával ragadó stílus).

Na, akkor ennyi ömlengés után első nekifutásra jöjjenek a bemelegítő képsorok, hangulatok, arcok. Majd következnek a kiragadott egyének, részletekkel, apróságokkal.

Valamint ajánljuk még – különösen a női Main Race darabjaiért – Krys képeit a futár EB-ről!
UPDATE: More pictures in Fixed Gear Hungary
UPDATE2: More faces in Urbanfoto blog

Bringapoló - bajusszal a későbbi győztes dán csapat tagja. További eredmények ecmc2010.com 

Ábri már akkora, hogy nem is a földön gurul

Versenyszellem.

Sinya harmadnapra egészen sajátságos outfit-et tett a magáévá.

A gyengébbik nem simán felszakította az aszfaltot.

Lengő teher szállítása.

Sokalásnak tűnt a tall-bike, de a szakik elmagyarázták milyen előnyei lehetnek. (lehet kommentekben találgatni)

A világon mindenhol megállja a helyét. A képen látható fiatalember Kole, nagyhírű világfutár, pornós, estébé...

És még képek (FIGYELEM! A nyugalom megzavarására alkalmas képek is lehetnek a galériában. De ez a dolog része és így jó):

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr52033103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása