Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Ride the catwalk! zsűritagok: Mikael Colville-Andersen

Miközben utolsó hetébe ért a RIDE THE CATWALK! biciklis street fashion bemutató kampánya, amelyhez szeptember 16. éjfélig várjuk a jelentkezéseket beküldve vagy nyilvános fotózásainkon, új sorozatot indítunk.

Bemutatjuk a zsűri tagjait. Ők választják ki a szeptember 22-én, az Andrássy úton felvonuló modelleket és a koppenhágai repjegyek tulajdonosát, valamint a Fashion Issue-ban megjelenő személyeket. Egy körkérdést tettünk fel nekik.

Első interjúalanyunk Mikael Colville-Andersen, a Copenhagencyclechic.com és az egész Cycle Chic mozgalom alapítója, a Copenhagenize.com szerzője, nemzetközileg elismert bringás szakember, a Guardian TOP10 divatbloggerének egyike.

- Milyen kapcsolatod van a városi bringázással?

- Soha nem fogom elfelejteni azt a varázslatos pillanatot, amikor gyerekként megtanultam biciklizni, de igazából nem nagyon szoktam ezzel foglalkozni. Egyáltalán nem vagyok bringa-geek. A kerékpár technikai szempontból unalmas számomra, a költői aspektusát szeretem inkább. A módot, ahogy átalakítják a társadalmat. Azt, hogy bárki nagyszerűen mutat rajta, ha egyszer ráül.

- Mi a kedvenc élményed, miért szeretsz biciklizni?

- A pillanat, amikor gyerekként először jöttem rá, hogy egyedül hajtom a biciklit. Amikor láttam, hogy a bátyám már nem fut utánam és nem fogja a biciklit. Hátranéztem és jóval mögöttem állt, mosolyogva. Csak gurultam. Függetlenül. Megtörtem a kódot. Enyém volt a szabadság, csak az enyém és senki soha többé nem tudta elvenni tőlem.

- Szerinted hogy kapcsolódik a bringa és a stílus egymáshoz? Lehet a bringa az önkifejezésünk része?

- A bicikli a függetlenség járműve. Maga a kifutó, a vörös szőnyeg. A kerékpárt az esztétikája teszi a városi lét részévé. Egy esztétikus, költői szerkezet. Kiemeli azt a városképből, aki hajtja, megadva számára a lehetőséget, hogy önmaga lehessen. Egy függetlenséget biztosító közlekedési eszköz és egy stílusos kiegészítő egyben.

- Milyen bicajod van?

- Egy 1955-ös svéd Crescent. Egyenes háttal lehet rajta ülni, úriembereknek való. Életem legjobb bringája. Van még egy Bullitt teherhordó biciklim, amiben a gyerekeimet és mindenféle holmit szállítok. A világ legmenőbb biciklije.

- Mi a véleményed a magyar bringás divatról, akár összehasonlítva Koppenhágával?

- Minden városnak megvan a maga stílusa. A koppenhágaiak nagyon divatosak, de minden városban megvan, ami ott menő. Ez alól Budapest sem kivétel. Ha sokkal több egyenes háttal tekerhető bicikli van egy városban, egy teljesen új stílus bontakozhat ki.

- Mire számítsunk a részedről a zsűrizés alatt? Milyen szempontok alapján választasz kedvencet?

- Személyiség, sárm és cool-ság.

Mikael a fenti képen a következő ruhákat viseli:

Bicikli: Bullitt by Larry vs Harry.
Kabát: Bruuns Bazaar
Cipő: Zara
Farmer: Bertoni
Sál: nem lehet tudni
Fehérnemű: Next
Zokni: H&M

fotók: Diego Franssens, Mikael Colville-Andersen

Olvasd el eddigi zsűritag interjúinkat!
- Szűcs Péter, a Fashion Issue főszerkesztője

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr614764525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása