Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

Ride the catwalk! zsűritagok - Kolontai Dóra

Miközben éjjel lezárult a RIDE THE CATWALK! biciklis street fashion bemutatóra való jelentkezés, továbbra is  bemutatjuk a zsűri tagjait. Ők választják ki a szeptember 22-én, a nevezettek közül az Andrássy úton felvonuló modelleket és a koppenhágai repjegyek tulajdonosát, valamint a Fashion Issue-ban megjelenő személyeket és a MuyMuy recycle táska tulajdonosát. Egy körkérdést tettünk fel nekik.

Ötödik interjúalanyunk Kolontai Dóra, a Glamour Magazine stylist-ja.

Milyen kapcsolatod van a városi bringázással? Merre, milyen gyakran szoktál tekerni?

Frissen költöztem a belvárosba, így még tanulgatom, hogy mi a módi ebben a műfajban. Amikor tehetem, két keréken járok. Margit sziget, Római part, Városmajor utca ( itt van a szerkesztőség) és pesti rakpart rémeként hasítok.

Mi a kedvenc élményed, miért szeretsz biciklizni?

Egy hónappal ezelőtt kipróbáltam a barátnőm biciklijét, (ami nem kontra fékes) élveztem a száguldást, amíg egy kanyarodó autót nem észleltem az általam áthajtásra kiszemelt zebra közelében. Ahogy azt kell szépen behúztam mind a két féket, minek eredménye egy 180 fokos fordulat lett és egy fantasztikus fenékre esés... A bringázásban azt szeretem a legjobban, amikor annyira sima úton tekerek, hogy biztonsággal el merem engedni a kormányt és "szállok".

Szerinted hogy kapcsolódik a bringa és a stílus egymáshoz? Lehet a bringa az önkifejezésünk része?

Azt vettem észre, hogy - ahogy a kutya is el kezd hasonlítani a gazdájára, ezen elv alapján - mindenki a maga ízlésének és stílusának megfelelő kerékpárt választ, vagy olyanná alakítja.

Neked milyen bicajod van?

Női vázas kontrafékes oldschool Puch

Mi a véleményed a magyar bringás divatról, street fashionról?

Sok fantáziát és lehetőséget látok benne. Szeretem nézni a színek és a formák kavalkádját egy-egy elsuhanó bicajon.

Mire számítsunk a részedről a zsűrizés alatt? milyen szempontok alapján választasz kedvencet?

Figyelmesen fogom tanulmányozni az összhatást, és kritikus szemmel nézem végig, hogy túlzást látok-e vagy valódi harmóniát.

Olvasd el eddig megjelent zsűritag interjúinkat!

- Mikael Colville-Andersen, a Copenhagen Cycle Chic alapítója
- Szűcs Péter, a Marie Claire főmunkatársa, a Fashion Issue főszerkesztője
- Hajdu András, fotográfus, az Én és a Biciklim képek készítője
- Anh Tuan, divattervező
- Fogt Linda, a Cyclechic.hu bloggere

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr64782863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása