Hungarian Cycle Chic

Stílusos bringások, bringás stílusok.

A bringaboom arcai: Háromkerekűtől a kutyás bringáig

Nálam a bringázás gyerekkori szerelem. Kezdtem a 3 kerekűvel, aztán egy szalajtós férfibringám volt (amit néha eldobtam és inkább futottam a kutyák elől a faluban...) Az egyetem alatt vidéki nagyvárosban tekertem. Sokféle bringám volt, de ezek nem nőttek igazán a szívemhez. 


Aztán pár évvel ezelőtt felköltöztem két gyerekkel Budapestre. Váltam. A volt férjem pedig titokban felújíttatta Muciklivel a rozoga, kék színű bringámat. Búcsúajándékként. Olyan lett, amire mindig is vágytam, piros, kosaras, nőies és kényelmes. Fájdalmas emlék és egyben a szabadság jelképe lett számomra.

 

Szabadság, mert érzem a Duna illatát és a szelet az arcomon, mikor áttekerek minden reggel a Margit hídon. Szabadság, mert a város forgatagával lüktethetek. Az emberek közel vannak, mégsem érnek hozzám úgy, mint mondjuk egy tömött villamoson. 

Szabadság, mert bármikor megállhatok, ha dugó van, az autók között is gyorsan elsuhanhatok.

A ruha sem akadályoz, magassarkúban és miniszoknyában éppúgy bringázom, mint farmerben, sportcipőben. 

 

 

A városi biciklizés az életem része lett és most már szinte mindenhova ezzel megyek az év minden időszakában. 

Tavasszal és nyáron is:

 

Ősszel is:

 

És télen is:

 

Tavaly ősszel a menhelyről örökbe fogadtam egy kiskutyát. Nem volt kérdés számomra, hogy őt is bringával viszem. Kutyabarát irodában dolgozom, úgyhogy minden nap jön velem hátul, egy kis kosárban. Imádja. (Mondjuk az alábbi fotókon pont a sanyarúsorsúkiskutya arcot vette fel, de tényleg szereti)

 

Fotó by Juhász István András

 

 

Néhány tipp a bringázáshoz:

  • Fontos, hogy a bicikli fel legyen szerelve (lámpák, fékek) és jól guruljon, ezért tavasszal és ősszel mindig elviszem szervizbe egy teljes ellenőrzésre. (Ami még mindig töredéke a BKV bérlet költségeinek)
  • Ne félj az időjárástól, nincs rossz idő, csak rossz öltözet. Télen is kényelmesen lehet bringázni (persze ilyenkor nem száguldozom), nyáron pedig elő a miniszoknyákkal (engem a magassarkú cipő sem zavar a tekerésben). Kellett egy kis idő míg kitapasztaltam, hogy milyen ruhákat érdemes felvenni. És biztonságképpen mindig van váltóruhám az irodában is. Volt rá példa, hogy egy kiadós esőben tekerés után jól jött.
  • Ha állatot is szállítasz, kiemelten fontos a biztonság. Ez a kutyás kosár kényelmes és nem tud kiugrani belőle. Télen egy meleg takaróval béleltem, így a leghidegebb időszakban sem fázott. 

 

Hunyadi Nóra írása

A bringaboom arcai sorozatunkban utóbbi években cycle chic módba váltó biciklis közlekedők történeteit olvashatjátok. Ha Neked is van egy jó sztorid és pár képed, akkor küldd el nekünk a cyclechicdothu [kukac] gmail [pont] com-ra!

 

Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon!

Április 23-án újra I Bike Budapest bringás felvonulás. Tekerj át a városon!

Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclechic.blog.hu/api/trackback/id/tr48590446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycle chic

A bicikli nem egyszerűen közlekedési eszköz, hanem egy igazi stíluselem. Nem kér kompromisszumot, nem kell hozzá öltözni, hiszen maga öltöztet. És még a városokat is jobbá teszi. 

 

 

Van képed? Küldd el a cyclechicdothu [at] gmail [dot]com címre. Ha küldesz képet, egyben elfogadod, hogy utómunkázhatjuk.

Copenhagen Cyclechic

 

Címkék

andrássy (51) bad (33) bajcsy (66) bam (47) bicikli (156) budapest (806) cargo (43) critical mass (68) csaj (890) csajok (99) csizma (75) csomagtartó (71) cyclechic (113) divatbemutató (54) dupla (30) elegáns (102) eső (40) farmer (61) felvonulás (67) fiú (153) fixi (48) fotópályázat (35) gyerek (88) gyerekülés (33) harisnya (40) hátizsák (47) (30) ing (55) kabát (63) kalap (38) kesztyű (30) kiskörút (114) kosár (198) közbringa (33) külföld (78) kutya (44) lakat (31) lány (322) magassarkú (137) margit (52) margit híd (31) napszemüveg (125) (92) nyár (306) öltöny (73) ősz (276) pasi (469) pasik (31) programajánló (44) sál (100) sapka (94) szállítás (31) szoknya (149) táska (112) tavasz (367) tél (259) videó (112) virág (42) zakó (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása